Σπίρτζης: Aπό τον Ιούνιο σε 3 ώρες και 20 λεπτά η διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη με τρένο

22:06 8/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Πραγματοποιήθηκε το πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο της υπερσύγχρονης γραμμής Τιθορέα-Λιανοκλάδι που θα παραδοθεί προς χρήση στις αρχές Φεβρουαρίου.

«Μέχρι τον Ιούνιο θα έχει παραδοθεί το σύνολο του έργου που θα αλλάξει τον μεταφορικό και συγκοινωνιακό χάρτη της χώρας και της ευρύτερης περιοχής. Το ταξίδι Αθήνα-Θεσσαλονίκη θα διαρκεί 3 ώρες και 20 λεπτά. Η προτεραιότητα που έχει δώσει η κυβέρνηση στα μέσα σταθερής

χρονιάς υλοποιείται», έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Ο κ. Σπίρτζης προσδιόρισε ότι μέχρι τότε θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα έργα, και μαζί η ηλεκτροκίνηση των σιδηροδρόμων, έτσι ώστε ο χρόνος της διαδρομής από την Αθήνα μέχρι την Θεσσαλονίκη να περιοριστεί στο ελάχιστο δυνατό.

«Τον Ιούνιο θα έχουμε επιτέλους το Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε διπλή γραμμή, ηλεκτροδοτούμενο και θα μπορούμε να καλύπτουμε αυτή την απόσταση σε 3 ώρες και 20 λεπτά. Αυτό σημαίνει πάρα πολλά πράγματα και για τις επιβατικές μεταφορές αλλά και για τις εμπορευματικές μεταφορές» τόνισε ο υπουργός για να συμπληρώσει ότι με το συγκεκριμένο έργο «αλλάζει ο χάρτης των μεταφορών και ειδικά των σιδηροδρομικών μεταφορών στη χώρα».

The post Σπίρτζης: Aπό τον Ιούνιο σε 3 ώρες και 20 λεπτά η διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη με τρένο appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα