Άλογο της γαλλικής φρουράς χάρισε ο Μακρόν στον Κινέζο πρόεδρο

19:58 8/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Ένα άλογο ειδικής ράτσας έκανε δώρο ο Γάλλος προεδρος Εμμανουέλ Μακρόν στον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ στη διάρκεια της πρώτης επίσημης επίσκεψής του στην Κίνα.

Το άλογο ονομάζεται Βεζούβιος, είναι οκτώ ετών και εντάχθηκε στην επίλεκτη ρεπουμπλικανική φρουρά του Γάλλου προέδρου το 2012.

Πρόκειται για μία καθαρά διπλωματική κίνηση του Εμμανουέλ Μακρόν. Το 2014, επί προεδρίας Φρανσουά Ολάντ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του κινέζου προέδρου στο Παρίσι, 104 ιππείς της ρεπουμπλικανικής

φρουράς τον είχαν συνοδεύσει στα Ηλύσια πεδία και τότε ο Κινέζος πρόεδρος είχε εκφράσει τον θαυμασμό του για την ομορφιά και την ακρίβεια τους.

Είναι η πρώτη φορά που η Γαλλία δωρίζει σε ξένο ηγέτη ένα από τα άλογα της επίλεκτης φρουράς του προέδρου και αυτή η κίνηση ακολουθεί «τη διπλωματία των πάντα».

Το Πεκίνο δάνεισε στο Παρίσι ένα ζευγάρι πάντα και μάλιστα τον Δεκέμβριο η Μπριζίτ Μακρόν βάφτισε το μωρό τους ενθουσιάζοντας τους Κινέζους που τη λάτρεψαν. Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Εμμανουέλ Μακρόν στην κρατική τηλεόραση της Κίνας, λίγο πριν την επίσημη επίσκεψη του στο Πεκίνο, μίλησε με θαυμασμό για την Κίνα τονίζοντας ότι τον γοητεύει ο αρχαίος πολιτισμός της και επανέλαβε αυτό που έλεγε ο Σαρλ Ντε Γκωλ ότι «είναι μία χώρα πιο παλιά και από την ιστορία».

Ο αναλυτής και ειδικός στα θέματα της Γαλλίας Ντίνγκ Γιφάν εξηγεί μάλιστα πως χαρίζοντας ένα άλογο ο Μακρόν στον Σι του δείχνει την επιθυμία του να χτίσουν μία στέρεη και μακροχρόνια σχέση. Όπως λέει ο Γιφάν το άλογο παραπέμπει σαφώς στο κινέζικο άλογο των χιλίων μιλίων με το όνομα Qianlima , ένα μυθικό πλάσμα που είναι φημισμένο για τις μεγάλες αποστάσεις που μπορούσε να διανύει.

Ο Μακρόν εκτός από το άλογο έδωσε στον Σι και τη συμβολική στήριξη του για τους σύγχρονους δρόμους του μεταξιού που θέλει να χαράξει ο κινέζος πρόεδρος λέγοντας πως «οι νέοι δρόμοι πρέπει να οδηγούν σε πολλά και διαφορετικά μέρη και όχι μόνο σε ένα».

The post Άλογο της γαλλικής φρουράς χάρισε ο Μακρόν στον Κινέζο πρόεδρο appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα