Σόιμπλε: Κάναμε τα πάντα για την Ελλάδα – Υπάρχει μεγάλη απογοήτευση (ΒΙΝΤΕΟ)

22:41 27/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Η Ελλάδα παραμένει μέλος της Ευρωζώνης και γι’ αυτό είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε τα πάντα, ώστε να την βοηθήσουμε, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η Ελλάδα ήταν ξεχωριστή περίπτωση κάναμε τα πάντα για να τους βοηθήσουμε, υπερθεμάτισε, μιλώντας σε δημοσιογράφους, μετά το τέλος της συνεδρίασης του Eurogroup.

Ωστόσο,

τόνισε ότι σήμερα υπάρχει μεγάλη απογοήτευση για την Ελλάδα. «Δεν είναι μία καλή μέρα σήμερα» εξήγησε χαρακτηριστικά, αλλά «είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε αυτό που πρέπει», σημειώνοντας ότι μερικές φορές από τις κρίσεις «η Ευρώπη γίνεται πιο δυνατή».

Όπως εξήγησε, οι αναλήψεις από τις ελληνικές τράπεζες ήταν πολύ μεγάλες, καθώς προμηνύονται δραματικές εξελίξεις.
Όσον αφορά το αίτημα παράτασης, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες προϋποθέσεις για την επέκταση του ελληνικού προγράμματος.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, είπε ότι η ευρωζώνη θα «κάνει τα πάντα για να αποφύγει οποιονδήποτε κίνδυνο μετάδοσης» της ελληνικής κρίσης, διαβεβαίωσε.

Ο ίδιος προέβλεψε ότι η Ελλάδα θα συναντήσει «μεγάλες δυσκολίες μέσα στις επόμενες ημέρες».

Επίσης, ο κ. Σόιμπλε διαβεβαίωσε ότι η Ευρωζώνη θα κάνει τα πάντα, προκειμένου να διασφαλίσει ότι δεν θα μεταδοθεί στις υπόλοιπες χώρες ο κίνδυνος της ελληνικής κρίσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα