Δάκρυσε ο Καμμένος στη Βουλή: Θα μας βρουν ενωμένους (ΒΙΝΤΕΟ)

20:49 27/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Ιδιαίτερα λυρικός ήταν στο λόγο του στη Βουλή ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, τόσο που κάποια στιγμή η φωνή του έσπασε και δάκρυσε.

«Είμαστε σήμερα εδώ, ενώπιον του ελληνικού λαού προκειμένου να δώσουμε στον

ελληνικό λαό τον λόγο να αποφασίσει για το αύριο» ανέφερε ο Πάνος Καμμένος, από το βήμα της Βουλής.

«Η ελληνική κυβέρνηση, η κυβέρνηση που εξελέγη στις 25 Ιανουαρίου με τη λαϊκή εντολή να τερματίσει την εποχή των μνημονίων, έκανε επί πέντε μήνες σκληρές προσπάθειες προκειμένου να βρει μια λύση μες στην Ευρώπη των εθνικών κρατών, μες στην Ευρώπη της Δημοκρατίας, μες στην Ευρώπη των ίσων.

Την Ευρώπη δηλαδή, που έβαλε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής την Ελλάδα, συνομιλώντας και προσπαθώντας ακόμα και κατά παράβαση της εντολής που είχε λάβει να συμβιβαστεί για να πάμε στο αύριο. Απ’ τη μεριά των θεσμών η απάντηση ήταν ένας απόλυτος φασισμός, ένα παιχνίδι του σκωτσέζικου ντους» τόνισε ο κ. Καμμένος.

«Αυτές οι 16 σελίδες αν αποφασιστεί από τον ελληνικό λαό να εγκριθούν στις 5 Ιουλίου θα είναι το τέλος της ύπαρξης της Ελλάδας ως έθνους κράτους κι αυτό ερωτάται τότε ο ελληνικός λαό να απαντήσει» είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο οποίος επέσεισε τον κίνδυνο του πλήρους αφοπλισμού της χώρας και της υποστολής της σημαίας της.

Υπό πολύ έντονη συναισθηματική φόρτιση, όταν ο Π. Καμμένος έλεγε «μάς ζητούν να εγκαταλείψουμε τις σημαίες, να υποστείλουμε την πατρίδα, να σταματήσουμε να προστατεύουμε την εθνική κυριαρχία» και αναφερόταν στον όρκο των νέων αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων, ξέσπασε σε λυγμούς από του βήματος. «Ποιος μπορεί να το αποφασίσει αυτό, ποιος υπουργός, ποιος βουλευτής, ποιος πολίτης;» ρώτησε για να απαντήσει «Κανένας».

Τόνισε πως όταν αναλαμβάνει ένας υπουργός, ένας στρατιωτικός να υπηρετήσει την πατρίδα, εάν την παραδώσει ένα χιλιοστό λιγότερο πρέπει να πέσει από την Ακρόπολη. «Μας ζητούν να καταργήσουμε την Ελλάδα. Κι αυτό μας αφορά όλους, αφορά την προστασία του έθνους, αφορά το «είναι» μας» ανέφερε.

«Έχω ευθύνη – είπε – ως υπουργός Εθνικής “Αμυνας, να εξηγήσω ότι μείωση κατά 400 εκατ. ευρώ, θα σημάνει τον πλήρη αφοπλισμό της χώρας, ούτε αεροπλάνο, ούτε ένα πλοίο δεν θα μπορεί να αποτρέψει την τουρκική πρόκληση, ούτε τις νατοϊκές υποχρεώσεις της δεν θα εκπληρώσει η χώρα, ζητούν απολύσεις νέων παιδιών με αποτέλεσμα να παραμείνει ένας γερασμένος στόλος».

«Ο ελληνικός λαός δεν δέχεται να του κουνούν το δάχτυλο, δεν δέχεται να τον απειλούν ότι θα του κλείσουν τις τράπεζες. Ξέρετε, θα μπορούσαμε να πάρουμε κι άλλα μέτρα. Αν ασκούσαμε βέτο σαν κυβέρνηση, σε οποιαδήποτε απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα μπορούσαμε να είχαμε μπλοκάρει κάθε απόφαση.

Προσπαθήσαμε, με πρώτο τον Πρωθυπουργό, να βρούμε συμβιβαστική λύση. Να ξέρουν όμως, ότι αν το πάνε στο άγριο, και αν πάνε να εκβιάσουν τον ελληνικό λαό, θα μας βρουν ενωμένους, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, απέναντι στην προσπάθεια να καθοδηγήσουν σε ένα δημοψήφισμα στο οποίο θα παραδοθεί η χώρα. Είναι οι τελευταίες ώρες της πατρίδας μας. Οι τελευταίες ώρες που θα πρέπει όλοι να ενωθούμε…

Σε αυτόν εδώ τον τόπο, όποιος τόλμησε να απειλήσει το έθνος και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων, έχασε. Θα χάσουν και αυτοί λοιπόν».

Keywords
Τυχαία Θέματα