Σόιμπλε: Η Γερμανία δεν εκβιάζεται, η Ελλάδα έχει δεσμευτεί

13:43 27/2/2015 - Πηγή: Aixmi

Με τη μεγαλύτερη πλειοψηφία που έχει υπάρξει έως σήμερα (542 «ναι», 32 «όχι» και 13 αποχές) υπερψηφίστηκε από το γερμανικό Κοινοβούλιο η τετράμηνη παράταση του ελληνικού Προγράμματος, αν και οι αντιδράσεις στο κυβερνών Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα ήταν σφοδρότερες από ποτέ.

Το αίτημα υποστήριξε ο Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, υπογραμμίζοντας πολλές φορές ότι «δεν πρόκειται για περισσότερα λεφτά, αλλά για περισσότερο χρόνο», ενώ φρόντισε να στείλει το μήνυμα ότι η Γερμανία και τα άλλα κράτη της Ευρωζώνης δεν εκβιάζονται.

«Μας είναι πολύ δύσκολο, έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη μας», είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε με έμφαση: «η Ελλάδα δεν μπορεί να αλλάξει τους όρους του προγράμματος διάσωσης χωρίς προηγούμενη συμφωνία με το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ. Δεσμεύθηκε να μην προβεί σε μονομερείς ενέργειες χωρίς συνεννόηση με τους θεσμούς, να ξεπληρώσει όλους τους πιστωτές πλήρως και έγκαιρα και να διατηρήσει το πρωτογενές πλεόνασμα».

Σχετικά με το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων και τον κατώτατο μισθό, ο κ. Σόιμπλε ισχυρίστηκε ότι πολλές άλλες χώρες της Ευρωζώνης βρίσκονται σε χειρότερη κατάσταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα