Σκοπιανό: Ο Ιερώνυμος θα ενημερώσει τους αρχηγούς των κομμάτων

11:58 19/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον αρχιεπίσκοπο για τις εξελίξεις στο Σκοπιανό πριν συζητήσει με τους αρχηγούς των κομμάτων. Και ξεσηκώθηκε η αντιπολίτευση, φωνάζοντας ότι είναι απαράδεκτο αυτό που συνέβη.

Ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω. Ο Ιερώνυμος και σύμπασα η Ιεραρχία της Εκκλησίας εξέδωσαν φετφά ότι δεν πρέπει να υπάρχει η λέξη Μακεδονία στη νέα (αν υπάρξει,

που δεν το βλέπω) ονομασία των Σκοπίων. Έκαναν κάτι ανάλογο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Φώφη Γεννηματά, ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Σταύρος Θεοδωράκης; Κάθε άλλο. Είπαν ότι αποδέχονται σύνθετη ονομασία, άρα συμφωνούν να υπάρχει ο όρος Μακεδονία.

Συνεπώς, γιατί να τους ενημερώσει ο Αλέξης Τσίπρας; Αφού την ίδια θέση μοιράζονται. Και στο κάτω κάτω, αν επείγονται να μάθουν ποιες εναλλακτικές ονομασίες πρότεινε ο μεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμίτς, ας ζητήσουν συνάντηση από τον αρχιεπίσκοπο για να ενημερωθούν.

Και μη σκεφτείτε ότι αυτά είναι γελοία πράγματα. Στη χώρα που ο πρωθυπουργός επιλέγει να ενημερώσει πρώτα τον επικεφαλής της Εκκλησίας για ένα εθνικό θέμα, ενώ ο υπουργός του των Εξωτερικών τον έχει καταγγείλει ως χρυσαυγίτη πριν από λίγες μέρες, όλα πιθανά είναι. Αφήστε δε που έχουμε μάθει από τους Σκοπιανούς τις προτάσεις Νίμιτς, όπως επίσης έχουμε πληροφορηθεί και την αρνητική απάντηση επ’ αυτών του δικού τους διαπραγματευτή (ο οποίος είναι άνθρωπος του προηγούμενου, υπερεθνικιστή πρωθυπουργού). Όλα, λοιπόν, είναι δημοσίως γνωστά.

Τι άλλο θέλει επιτέλους η ελληνική αντιπολίτευση; Να μάθει τις λεπτομέρειες; Ε, ας ζητήσουν και οι τέσσερις αρχηγοί ραντεβού από τον Ιερώνυμο για να ενημερωθούν…

The post Σκοπιανό: Ο Ιερώνυμος θα ενημερώσει τους αρχηγούς των κομμάτων appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα