Σε κατάσταση φυσικής καταστροφής η Λουιζιάνα (BINTEO)

15:47 15/8/2016 - Πηγή: Aixmi

Περίπου 10.000 άνθρωποι πέρασαν τη νύχτα σε καταφύγια καθώς εκτοπίστηκαν λόγω των πλημμυρών που πλήττουν με πρωτοφανή σφοδρότητα τη Λουιζιάνα, ενώ πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν, αφού οι ίδιοι ή τα οχήματα στα οποία επέβαιναν παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά. Τα σωστικά συνεργεία διέσωσαν περισσότερους από 20.000 πλημμυροπαθείς.

Ο πρόεδρος Ομπάμα κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση φυσικής καταστροφής σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου κι έτσι καθίσταται διαθέσιμη ομοσπονδιακή βοήθεια για τους πλημμυροπαθείς σε διάφορες περιοχές.

Ο κυβερνήτης Τζον Μπελ Έντουαρντς

δήλωσε πως κάτοικοι διασώθηκαν από αυτοκίνητα που είχαν παρασυρθεί από τα νερά, από πλμμυρισμένα σπίτια και από νοσοκομεία που απειλούνταν σε όλο το νότιο τμήμα της Πολιτείας.

Αν και η κυρίως καταιγίδα, που προκάλεσε τις καταρρακτώδεις βροχές, κινείται δυτικά προς το Τέξας, οι κάτοικοι της Λουιζιάνα θα πρέπει να παραμείνουν σε εγρήγορση, ανέφερε ο κυβερνήτης σε συνέντευξη Τύπου.

Περισσότερες βροχοπτώσεις αναμένονται από ένα σύστημα καταιγίδων που εκτείνεται από τις ακτές του Κόλπου του Μεξικού μέχρι την Κοιλάδα του Οχάιο.

Ο Έντουαρντς δήλωσε αργότερα πως περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι διασώθηκαν από τις πλημμύρες στη νότια Λουιζιάνα.

Ο συνταγματάρχης της πολιτειακής αστυνομίας Μάικλ Έντμονσον δήλωσε πως ελικόπτερα μεταφέρουν τρόφιμα και νερό σε ανθρώπους που εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι εξαιτίας των πλημμυρών. Ελικόπτερα μεταφέρουν επίσης μερικούς σοβαρά άσθενείς από περιοχές που έχουν πλημμυρίσει.

Περίπου 1.700 μέλη της Εθνοφυλακής της Λουιζιάνα αναπτύχθηκαν για να συμβάλουν στις προσπάθειες διάσωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα