Σαμαράς:«Παρέλαβα χάος και παρέδωσα χώρα»

20:04 5/2/2015 - Πηγή: Aixmi

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, εμφανίστηκε αρκετά ανήσυχος για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, με αφορμή την κίνηση της ΕΚΤ και την δήλωση του κ. Σουλτς ότι η Ελλάδα κινδυνεύει με χρεοκοπία, αν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος μετά τις εκλογές,

ενώ δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική για τις μέχρι τώρα κινήσεις της νέας Κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, δήλωσε τα εξής:«Τα όσα λένε οι υπουργοί της κυβέρνησης είναι είτε προετοιμασία ρήξης με την ΕΕ είτε προετοιμασία “κωλοτούμπας”. Αν η κυβέρνηση επιλέξει συνέχιση της δικής μας πολιτικής με τον δικό της τρόπο θα την στηρίξουμε. Αν πάλι εφαρμόσει αυτά που υποσχέθηκε θα έλθουν πολύ δύσκολες ημέρες για τον τόπο. Έχουμε προειδοποιήσει και οι προειδοποιήσεις μας ισχύουν στο ακέραιο».

Επίσης, ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε με σθένος την πολιτική που άσκησε όσο ήταν στο τιμόνι διακυβέρνησης της xώρας και δεν δίστασε να δηλώσει οτι αν η Κυβέρνηση επιλέξει να πάει στα βράχια, επιχειρώντας μεταξύ των άλλων να ξηλώσει προγραμματισμένες μεταρρυθμίσεις, τότε η αξιωματική αντιπολίτευση θα σταθεί απέναντί της. Ωστόσο, ανέφερε οτι ως εκπρόσωπος ενός κόμματος εθνικής ενότητας είναι διατεθειμένος από την θέση της αντιπολίτευσης να στηρίζουν ότι είναι σωστό και να στηλιτεύουν ότι είναι λάθος. Συμπλήρωσε, μάλιστα, οτι δεν θα διστάσουν ούτε να ψηφίσουν κάτι σωστό ούτε να καταψηφίσουν κάτι λάθος».

Τέλος, στάθηκε σε αυτά που κατάφερε να επιτύχει όσο η ΝΔ είχε αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Το πρώτο, σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά είναι ότι δεν έγινε ποτέ σε καμία χώρα τόσο μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή, ενώ το δεύτερο είναι οτι η χώρα βγήκε στην ανάπτυξη, το τρίτο τρίμηνο του 2014 και επιτεύχθηκε το μεγαλύτερο ποσοστό ανάπτυξης στην Ευρώπη. Χαρακτηριστικά δήλωσε το εξής:« Παραλάβαμε χάος και παραδώσαμε χώρα, βγάλαμε την χώρα από την κρίση κι ας μην μας το αναγνωρίζουν οι μικρόψυχοι.»

Keywords
Τυχαία Θέματα