Σάλος: Ο υπουργός λέει ότι ο Ρωμανός παίρνει υγρή τροφή…

23:52 3/12/2014 - Πηγή: Aixmi

Αρνητικές εντυπώσεις έχει προκαλέσει η παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, με την οποία έσπευσε να δικαιολογήσει πλήρως τη δικαστική απόρριψη της αίτησης Ρωμανού να του δοθεί εκπαιδευτική άδεια και, ταυτόχρονα, ισχυρίστηκε ότι ο 22χρονος απεργός πείνας λαμβάνει υγρή τροφή.

Στο πρώτο θέμα έμεινε στον τύπο, αγνοώντας επιδεικτικά τις φωνές που ζητούσαν να δοθεί στον Ρωμανό μια ευκαιρία, και στο δεύτερο επιχείρησε να διαψεύσει το μεσημεριανό μήνυμά του από τις φυλακές, με το οποίο τόνιζε ότι δεν δέχεται να πάρει καθόλου τροφή.

Επιπλέον ο Χαράλαμπος Αθανασίου είπε ότι δεν βρίσκει τηλεφωνικά τους γονείς του κρατούμενου, όταν είναι γνωστό ότι εκείνοι προσπάθησαν πρώτοι να του μιλήσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, ετοιμάζει νομοθετική ρύθμιση για να διευκολυνθεί να σπουδάσει ο Ρωμανός μέσα από τη φυλακή.
Για την απόρριψη της αίτησής του από το Τριμελές Συμβούλιο, υποστήριξε ότι δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς, διότι είναι δεσμευτική η γνώμη του ανακριτή σε περιπτώσεις -όπως του Ρωμανού- που ο κρατούμενος είναι και υπόδικος για άλλες υποθέσεις.

«Δεν μπορεί να του δοθεί εκπαιδευτική άδεια διότι πρέπει να διασφαλιστεί η παρουσία του στις επικείμενες δίκες», είπε, και πρόσθεσε ότι ο Ρωμανός έχει χάσει 10 κιλά, έχει ορθοστατική υπόταση αλλά όχι καρδιακά προβλήματα…

Για να καταλήξει: «Το ζητούμενο είναι να σπουδάσει ή να βγει έξω»;

Keywords
Τυχαία Θέματα