Ρέγκλινγκ: Για το ελληνικό χρέος εξετάζονται λύσεις

14:15 22/4/2016 - Πηγή: Aixmi

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) Κλάους Ρέγκλινγκ κατα τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το Eurogroup ανέφερε ότι o ESM με τους άλλους θεσμούς συνεχίζει να εργάζεται σκληρά στην Αθήνα με την ελληνική κυβέρνηση για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, ενώ επεσήμανε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες με την Ελλάδα. Υπογράμμισε ωστόσο ότι στενεύει η ρευστότητα

της Ελλάδας. O αξιωματούχος είπε πως οι προβλέψεις του ESM ταιριάζουν με αυτές της Κομισιόν, αλλά ότι σε ορίζοντα δύο ετών υπάρχει αβεβαιότητα και γι’ αυτό χρειάζεται το πακέτο έκτακτων μέτρων.

Εξέφρασε την ελπίδα του να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση διότι επιδεινώνεται η κατάσταση ρευστότητας στην Ελλάδα και «όσο πλησιάζουμε στις λήξεις χρέους αυξάνεται το ενδεχόμενο για την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει πάλι τα αποθεματικά των εγχώριων οργανισμών κάτι που θα ήταν πολύ επιβλαβή για την οικονομία» .

«Έχουν περάσει 4 μήνες από την τελευταία εκταμίευση για την Ελλάδα. Για το ελληνικό χρέος εξετάζονται λύσεις όπως η παράταση της ωρίμασης. Ελπίζουμε ότι τις επόμενες ημέρες θα εξεταστεί το ενδεχόμενο λήψης εκτάκτων/προληπτικών μέτρων. Ο ESM συμφωνεί με τις προβλέψεις της Κομισιόν, αλλά σε ορίζοντα 2 ετών χρειάζονται προληπτικά μέτρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρέγκλινγκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα