Τσίπρας: Δεν θα ανεχθούμε ενέργειες που αμφισβητούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα (ΒΙΝΤΕΟ)

13:04 22/4/2016 - Πηγή: Aixmi

Στις κοινές του δηλώσεις με τον πρωθυπουργό, ο γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Το ΝΑΤΟ βοηθά στην αντιμετώπιση των αιτιών της προσφυγικής κρίσης» και πως «είχαμε ουσιαστικές συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση. Η Ελλάδα είναι σύμμαχος του ΝΑΤΟ εδώ και δεκαετίες και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της προσφυγικής

κρίσης».

Όπως σημείωσε: «Υπήρξε σημαντική μείωση στον αριθμό των προσφύγων και μεταναστών που έρχονται στην Ελλάδα από την Τουρκία» και προσέθεσε: «Συνεργαζόμαστε στενά με την ΕΕ στο Αιγαίο. Το ΝΑΤΟ βοηθά στην αντιμετώπιση των αιτιών της προσφυγικής και μεταναστευστικής κρίσης».

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός τόνισε στον Γενς Στόλτενμπεργκ ότι η δραστηριοποίηση του NATO στον εντοπισμό των διακινητών και η υποβοήθηση των τουρκικών Αρχών με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο είναι σημαντική και προσέθεσε ότι «καταβάλλουμε προσπάθειες ώστε η νατοϊκή δράση να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κρίσης και στην ανάπτυξη κλίματος συνεργασίας με τη γείτονα«.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός σχολίασε πως «τα εμπόδια προκύπτουν από μονομερείς αξιώσεις που εκφράζονται και με αύξηση της παραβατικής πτητικής δραστηριότητας στον εναέριο χώρο μας«.

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχθεί ή να ανεχθεί οιοσδήποτε ενέργειες που παρεμβαίνουν ή που αμφισβητούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Κυριαρχικά μας δικαιώματα που προσδιορίζονται σαφώς από τις διεθνείς συνθήκες και από το Διεθνές Δίκαιο», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι: «Η Ελλάδα έχει κεντρικό ρόλο στην αντιμετώπιση του Προσφυγικού», ενώ επεσήμανε ότι: «Οι κρίσεις στην Ευρώπη είναι αρκετές, δεν χρειαζόμαστε και άλλες κρίσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα