Ρέγκλινγκ: Αν συνεχίσετε έτσι, θα κλείσει ομαλά η 3η αξιολόγηση

18:55 26/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt έδωσε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ στέλνοντας μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση ότι αν εξακολουθήσει με τον ίδιο ρυθμό τις μεταρρυθμίσεις, η 3η αξιολόγηση θα κλείσει ομαλά και η εκταμίευση της δόσης είναι πιθανό να εγκριθεί στις αρχές του 2018.

Δεδομένου ότι έχουν προηγηθεί μεγάλες καθυστερήσεις στις δύο προηγούμενες αξιολογήσεις ο κ.Ρέγκλινγκ σημείωσε: «Είναι γεγονός πως στις δύο προηγούμενες αξιολογήσεις υπήρξαν σημαντικές καθυστερήσεις αλλά είμαστε

ενθαρρυμένοι από την προπαρασκευαστική δουλειά που έχουν κάνει οι ελληνικές αρχές για την 3η αξιολόγηση. Ο ESM και οι υπόλοιποι θεσμοί θα βρεθούμε στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα και θα στείλουμε σχετική αναφορά στους υπουργούς οικονομικών της Ευρωζώνης η οποία θα απασχολήσει το Eurogroup της 4ης Δεκεμβρίου. Εάν η Αθήνα συνεχίσει την καλή δουλειά η Τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει ομαλά και η έγκριση για την επόμενη εκταμίευση είναι πιθανό να δοθεί στις αρχές του 2018».

Σε ερώτηση αναφορικά με το ποσό που έχει διατεθεί για την αναχρηματοδότηση των Ελληνικών τραπεζών ο Κλάους Ρέγκλινγκ σημείωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που οι αναχρηματοδοτικές ανάγκες των Ελληνικών Τραπεζών ήταν τελικά πολύ μικρότερες και χάρη στην καλή δημοσιονομική δουλειά που έχει γίνει το ποσό που έχει απαιτηθεί είναι πολύ μικρότερο των 86 δισ. ευρώ που είχαν υπολογιστεί».

The post Ρέγκλινγκ: Αν συνεχίσετε έτσι, θα κλείσει ομαλά η 3η αξιολόγηση appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα