Αγωγή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ στον «mr Jumbo» από τον τραγικό πατέρα

17:25 26/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Εννέα μήνες μετά το τραγικό τροχαίο με την Πόρσε στην Ε.Ο Αθηνών-Λαμίας, όπου έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι εκ των οποίων μια μητέρα με τον 4χρονο γιο της. Τώρα ο τραγικός σύζυγος και πατέρας που μπροστά στα μάτια του είδε την οικογένεια του να χάνεται, Υπάτιος Πατμάνογλου κατέθεσε αγωγή στον πατέρα του νεαρού οδηγού, τον mr Jumbo Απόστολο Βακάκη και διεκδικεί αποζημίωση 1,5 εκατ. ευρώ.

Μια κίνηση που αναμένεται να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις, καθώς όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Πρώτου

Θέματος», την περασμένη εβδομάδα έφυγε από την Τροχαία η δικογραφία και εστάλη στην Εισαγγελία Θηβών προκειμένου να διαπιστωθεί αν φέρουν ποινικές ευθύνες τρίτα πρόσωπα πέραν του 24χρονου οδηγού Γιώργου Βακάκη, που έχασε τη ζωή του μαζί με τον συνοδηγό φίλο του Ανδρέα Γεωργακόπουλο.

Έτσι, αν αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει εμπλοκή άλλου ατόμου, η υπόθεση, όπως λένε αξιωματικοί της Τροχαίας, θα μπει στο αρχείο. Όπως γράφει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο μήνας που έρχεται φέρνει σημαντικές εξελίξεις καθώς εκτός από την αγωγή που κατέθεσε η πλευρά του Υπάτιου Πατμάνογλου και την ολοκλήρωση της δικογραφίας, έχει συνταχθεί και η έκθεση των πραγματογνωμόνων που περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια πώς συνέβη το τροχαίο δυστύχημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Η αγωγή εκδικάζεται στις 20 Φεβρουαρίου, αλλά η δικάσιµος µπορεί να αλλάξει καθώς ενδέχεται να ζητηθεί αναβολή.

Όπως εκμυστηρεύτηκε ο Υπάτιος Πατμάνογλου μιλώντας στη RealNews: «Θέλω να κάνω ένα ίδρυμα να έρχεται δωρεάν ο κόσμος που πονάει από τα τροχαία. Να υπάρχουν μέσα ειδικοί και πνευματικοί, σαν μια μεγάλη αγκαλιά και αλληλοβοήθεια. Είναι πολύ δύσκολο να το κάνω γιατί χρειάζεται χρηματοδότηση. Να κάνω κάτι σαν το Χαμόγελο του Παιδιού. Όλον αυτόν τον πόνο που έχω θέλω να τον βγάλω σε δημιουργία. Δεν θα μείνω στην τραγωδία, θέλω να δω τι μπορώ να κάνω την επόμενη μέρα».
Ο Υπάτιος Πατμάνογλου μίλησε στη RealNews και για την συνάντηση του με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα.

«Πρότεινα στον Τόσκα να δημιουργήσει υπηρεσία μέσα στην Αστυνομία με ειδικά εκπαιδευμένους αξιωματικούς στον τομέα την ψυχολογίας. Μιλήσαμε δύο ώρες με τον υπουργό, του είπα κάποιες ιδέες που έχω για αυτές τις τραγικές περιπτώσεις και με ρώτησε αν είμαι αστυνομικός επειδή είχα αρκετές γνώσεις για το θέμα. Του απάντησα ότι αυτά τα γνωρίζω γιατί κάηκε η γούνα μου κύριε υπουργέ.

Για παράδειγμα του μίλησα για τα διπλώματα. Του είπα ότι δεν μπορεί ένας 18χρονος να οδηγεί ένα αυτοκίνητο με 500 άλογα. Του ζήτησα να χωριστούν οι κατηγορίες των διπλωμάτων με βάση την εμπειρία και την ηλικία των οδηγών. Είναι παράλογο ένας 18αρης να οδηγεί μια ρουκέτα με 500 άλογα επειδή ο μπαμπάς του έχει την οικονομική δυνατότητα να αγοράσει μια Porsche και να βγαίνει. Που μπορεί να είναι καλός οδηγός, όμως οι περισσότεροι 18χρονοι όπως ήμουν κι εγώ κάποτε δεν έχουν εμπειρία. Αλλά και το αντίθετο, δηλαδή ένας εξηντάρης να οδηγεί τόσο γρήγορα αυτοκίνητα είναι το ίδιο επικίνδυνο».

The post Αγωγή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ στον «mr Jumbo» από τον τραγικό πατέρα appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα