«Πυρετός» στη Βρετανία για τα πεντόλιρα – Αξίζουν έως και 50.000 λίρες!

14:23 7/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Μπορεί το έργο του καλιτέχνη και μικροχαράκτη Γκράχαμ Σορτς να του προκαλέσει προβλήματα με τον νόμο αλλά επίσης έχει επιφέρει πυρετός στους Βρετανούς.

Ο γνωστός καλλιτέχνης χάραξε σε τέσσερα χαρτονομίσματα των 5 λιρών που κυκλοφόρησαν το σαββατοκύριακο μία μικρογραφία της Τζέιν Όστιν, με αφορμή τα 200 χρόνια από τη γέννησή της το 2017.

Επίσης, χάραξε αποσπάσματα των μυθιστορημάτων της Όστιν επάνω στα τραπεζογραμμάτια, κάτι που απογέιωσε την αξία των 4 συγκεκριμένων τραπεζογραμματίων η οποία

πλέον αγγίζει τις 50.000 λίρες.

Ο Σορτς πέρασε δύο εβδομάδες εργαζόμενος σε κάθε χαρτονόμισμα και στη συνέχεια τα έβαλε στην κυκλοφορία. Είπε πως εργαζόταν από μεσάνυχτα έως τις 5 τα ξημερώματα για να μην τον ενοχλεί ο θόρυβος την ημέρα καθώς και ότι ακουμπούσε το δεξί του χέρι πάνω σε μία καρέκλα για να περιορίσει την περιττή κίνηση του σώματος.

Το προηγούμενο έργο του, μία εικόνα του κεφαλιού της Βασίλισσας πάνω σε έναν κόκκο χρυσού στο μέγεθος της κεφαλής μιας βελόνας, πρόσφατα πουλήθηκε για 100.000 λίρες.

Ωστόσο, το τελευταίο έργο του μπορεί να τον οδηγήσει ενώπιον του δικαστή καθώς θεωρείται αδίκημα η παραμόρφωση τραπεζογραμματίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα