ΠτΔ: Κάθε διχασμός μαχαίρι στην καρδιά της πατρίδας

14:13 11/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Από την Καστορία που γιορτάζει σήμερα την απελευθέρωσή της παρευρέθη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος κατά την ομιλία του στην επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό τόνισε την ανάγκη εθνικής ενότητας γιατί «κάθε διχασμός είναι μαχαίρι στην καρδιά της πατρίδας».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στον αδελφό της συζύγου του, Σίσσης Παυλοπούλου, τον έφεδρο ανθυπολογαχό Βλάσιο Πελτσενή, ο οποίος υπηρετούσε στην Καστοριά στον εμφύλιο πόλεμο, σκοτώθηκε και ετάφη εκεί, και υπογράμμισε:

«Αυτά τα γεγονότα δεν πρέπει ποτέ να τα ξαναζήσουμε, ενωμένοι πρέπει να υπερασπιστούμε τα ιερά και όσια της πατρίδας μας. Κάθε διχασμός είναι μαχαίρι στην καρδιά της πατρίδας«.

Ο κ. Παυλόπουλος, επίσης, απάντησε και στους κιβδηλοποιούς και παραχαράκτες της Ιστορίας, με τη φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή: «Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική».

«Η σημερινή επέτειος μας εμπνέει το διαχρονικό δίδαγμα αλλά και αποστομωτική απάντηση στους κιβδηλοποιούς και παραχαράκτες της ιστορίας, όπως το είχε διατυπώσει ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής, ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική. Γιορτάζουμε σήμερα την 104η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης της Καστοριάς από τον τουρκικό ζυγό, η οποία συνέβαλε καθοριστικά στην τελική ενσωμάτωση της Μακεδονίας μας στη φυσική της ιστορική κοιτίδα, στον εθνικό μας κορμό, στην εθνική μας κοιτίδα. Είχε προηγηθεί ο ένδοξος Μακεδονικός Αγώνας και το έπος της ελληνικότητας της Μακεδονίας, με ηγέτη τον Παύλο Μελά και μαζί του πολλούς καστοριανούς αγωνιστές«, υπογράμμισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα