Επιχείρηση: Αποπροσανατολισμός

Σε περιόδους βαθιάς οικονομικής, κοινωνικής και αξιακής κρίσης, όπου τα πάντα είναι ισοπεδωμένα και δεν υπάρχουν σταθερές ζει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Κι όταν τα πάντα μοιάζουν να είναι χαοτικά, όταν κανείς δεν ξέρει τι θα του ξημερώσει, ποιο θα είναι το μέλλον για τα παιδιά του, τότε ακριβώς ξεφυτρώνουν τα θέματα εκείνα που θα αλλάξουν την ατζέντα.

Τι είναι αυτό που θα έκανε τους Έλληνες να ξεχάσουν την πείνα τους και το κυριότερο την πλήρη απαισιοδοξία τους η οποία οδηγεί σε φαινόμενο άκρατου λαϊκισμού;

Δύο είναι τα θέματα που θα άλλαζαν την ατζέντα πλήρως: Το ένα είναι τα εθνικά θέματα και το δεύτερο η τρομοκρατία. Σε τέτοιες περιπτώσεις ο κόσμος ξεχνά τα πάντα, συσπειρώνεται, στηρίζει την κυβέρνηση, δεν μιλά πολύ για τα άλλα προβλήματα, υπομένει ακόμη και τα χειρότερα βάρη αρκεί να φύγει αλώβητος από επικίνδυνες καταστάσεις.

Κάτι τέτοια είχαμε συνηθίσει να τα κάνουν... συντηρητικές, δεξιές κυβερνήσεις, όμως στην Ελλάδα πρωτοτυπούμε. Το σόου της «17 Νοέμβρη» το έστησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατά κύριο λόγο, αν και πολλοί λένε ότι ήταν γνωστοί οι τρομοκράτες από τη δεκαετία του '80.

Και ξαφνικά... επί αριστερής κυβερνήσεως και τα δύο θέματα, βγαίνουν στο προσκήνιο. Το Μαξίμου κάνει διαρροές σε εφημερίδες για τη στάση του Τραμπ στα ελληνοτουρκικά. Και ξαφνικά αναλύσεις επί αναλύσεων για το πώς οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν την Τουρκία και την Ελλάδα. Ακόμη δεν τον είδαμε... Ερντογάν τον βαφτίσαμε.

Κατανοούμε ότι βρίσκεστε σε ελεύθερη πτώση σύντροφοι αλλά είναι επιεικώς απαράδεκτα τα παιχνίδια των διαρροών για το αν ο Τραμπ θα πλήξει τα εθνικά συμφέροντα ή αν θα προσεγγίσει την Τουρκία περισσότερο απ' ότι την Ελλάδα. Έτσι νομίζετε ότι έτσι θα σας πιστέψει ο κόσμος και θα σας στηρίξει;

Και πάμε στο θέμα της τρομοκρατίας. Περίεργη υπόθεση και κανείς δεν μπορεί να κάνει εικασίες. Δεν μπορεί π.χ. να υιοθετήσουμε την ακραία θέση ότι η κυβέρνηση ή αυτόνομες ομάδες στις μυστικές υπηρεσίες μπορεί να έκαναν αυτό το μάλλον «ακίνδυνο» και εύκολο χτύπημα για να προκαλέσουν φόβο. Είναι πολύ περίεργο να υπάρχουν κάποιοι που θα έπαιζαν επικίνδυνα παιχνίδια και θα προκαλούσαν δυσφήμηση της χώρας.

Επομένως, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν ομάδες που δρουν ανεξέλεγκτες και το κράτος εδώ και χρόνια είναι απών. Άλλωστε το σοκ, ο φόβος, το άγνωστο, προκαλούν πάντα στους πολίτες ένα αίσθημα αναταραχής και μιας στροφής στην κυβέρνηση από την οποία ζητά προστασία.

Σε όλες τις χώρες, όχι μόνο στην Ελλάδα, το δίπολο του τρόμου, εθνικά θέματα και εθνικοί κίνδυνοι σε συνδυασμό με τρομοκρατία είναι το «ατού» κάθε κυβέρνησης. Έτσι, λοιπόν, και η καταρρέουσα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα θελήσει το επόμενο διάστημα να παίξει με τέτοιους όρους. Άλλωστε έχουν αποδείξει ότι δεν υπάρχουν ενδοιασμοί όταν πρόκειται για τον έλεγχο του κράτους. Όμως, σιγά μην γυρίσουν το παιχνίδι υπέρ τους. Όσο κι αν οι πολίτες μετρούν το κόστος του φόβου και στρέφονται σε πιο συντηρητικές θέσεις, το σίγουρο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Καμμένος δεν εμπνέουν καμιά εμπιστοσύνη. Ούτε στο πώς θα διαχειριστούν τα θέματα της πατρίδας ούτε πώς θα αντιμετωπίσουν το τέρας της τρομοκρατίας. Εδώ δεν μπορούν να μοιράσουν δυο γαϊδουριών άχυρα θα επιλύσουν πολύπλοκες προκλήσεις και γεωστρατηγικά δεδομένα που ούτε και οι Αμερικανοί δεν είναι ακόμη σε θέση να βάλουν στο τραπέζι;

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα