Ο Ομπάμα ματαίωσε την ομιλία στην Πνύκα για λόγους ασφαλείας

14:11 11/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Εξέλιξη της τελευταίας στιγμής. Αμερικανοί διπλωμάτες και πράκτορες αποφάσισαν ότι δεν πρέπει να γίνει η ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα στην Πνύκα την επόμενη εβδομάδα, που θα βρεθεί στην Αθήνα.

Μετά την τρομοκρατική επίθεση στην πρεσβεία της Γαλλίας, απέναντι από τη Βουλή, εκτιμούν ότι λόγοι ασφαλείας του Προέδρου επιβάλλουν τη ματαίωση της εκδήλωσης. Μάλιστα,

στέλνουν στην Ελλάδα πάνω από 500 ειδικούς φρουρούς από 300 που υπολόγιζαν. Aξιωματικοί της Ασφάλειας ανέφεραν πως τέτοια μέτρα δεν είχαν ληφθεί ούτε καν κατα την επίσκεψη του Μπιλ Κλίντον το 1999.

Η επίσημη δικαιολογία που προβλήθηκε ήταν ότι η αλλαγή στην τοποθεσία έγινε λόγω επερχόμενης κακοκαιρίας. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες Αμερικανοί πράκτορες πραγματοποίησαν αυτοψία στον χώρο της Πνύκας και διαπίστωσαν πως θα ήταν παρακινδυνευμένο ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ να εκφωνήσει την ομιλία του σε ένα σημείο τόσο…εκτεθειμένο.
Ο Μπαράκ Ομπάμα, ίσως, επισκεφθεί τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το κυβερνητικό επιτελείο, τελικά η ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα θα γίνει στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και μάλιστα σε στεγασμένο και άρα ελεγχόμενο χώρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα