Ψυχρολουσί​α για τον Τσίπρα στη Γερμανία

20:41 22/5/2012 - Πηγή: Aixmi

Αντιμέτωπος με την ψυχρή γερμανική λογική ήρθε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, Ζίγκμαντ Γκάμπριελ, στο Βερολίνο.

Ενώ με την οριστικοποίηση του ραντεβού υπήρξε ευφορία στην αποστολή του Σύριζα, στη συνέχεια ήρθε η ψυχρολουσία. Ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών του εξήγησε, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της,

διαφορετικά δεν θα τηρήσει ούτε η Γερμανία τις δικές της. Και για να μη μείνει καμιά αμφιβολία για το τι εννοεί, δήλωσε στον ανταποκριτή του Mega στο Βερολίνο ότι αν η Ελλάδα δεν τηρήσει τις υποχρεώσεις της, η Γερμανία θα σταματήσει να πληρώνει!

Τα σχόλια είναι, νομίζουμε, περιττά…

Λίγο νωρίτερα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών Φρανκ Σταϊνμάγερ είχε αρνηθεί να συναντηθεί με τον αρχηγό του Σύριζα, τονίζοντας ότι νοιώθει προσβεβλημένος από τον τρόπο που μίλησε χθες στο Παρίσι για τον Γάλλο πρόεδρο. Ειδικά εκείνο το Ολάντ-δρεου που είπε έκανε έξαλλους τους πάντες -τόσο στη Γαλλία όσο και στη Γερμανία- διότι θεωρήθηκε ακραία αυθάδεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα