Πολιτιστικός Σύλλογος ο… «Ρουβίκωνας»- Τώρα και με νομική υπόσταση

19:17 15/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Νομική υπόσταση απέκτησε η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας» δύο και πλέον χρόνια μετά την εμφάνιση της.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», βασικά μέλη της προχώρησαν στην ίδρυση πολιτιστικού συλλόγου κατόπιν αίτησης που κατέθεσαν στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας. Η επωνυμία του νέου φορέα είναι «Πολιτιστικός Σύλλογος Εργαζομένων «Αθήναιον» και στους σκοπούς του συγκαταλέγονται η διοργάνωση δράσεων που προωθούν την αλληλεγγύη, η ίδρυση γραφείων, η έκδοση

εντύπων κ.ά.

Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου εξελέγη γνωστός αναρχικός και «ιδρυτικό» μέλος του «Ρουβίκωνα», ενώ μέλη της ίδιας συλλογικότητας κατέλαβαν τις υπόλοιπες θέσεις του Δ.Σ. Σήμα – σύμβολο του νέου συλλόγου είναι το αστέρι των αναρχικών, το οποίο έχει στη μέση- καθόλου τυχαία- το γράμμα «Ρ».

Η παρθενική συνεδρίαση του προεδρείου έγινε στα μέσα Φεβρουαρίου σε γνωστή κατάληψη στην πλατεία Εξαρχείων. Το καταστατικό του «πολιτιστικού Συλλόγου Εργαζομένων «Αθήναιον» συντάχτηκε το φθινόπωρο του 2016. Οι σκοποί του συλλόγου περιγράφονται στα πρώτα άρθρα του και εστιάζουν σε πρωτοβουλίες όπως η διοργάνωση δράσεων αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας, η έκδοση εντύπων που διαφημίζουν το έργο του συλλόγου, η ίδρυση γραφείων και καφενείων, καθώς επίσης η δημιουργία χώρων φυσικής άσκησης και ομάδων δημοτικών χορών!

Πόροι του συλλόγου θεωρούνται οι τακτικές και έκτακτες συνδρομές των μελών, δωρεές και εισοδήματα από την περιουσία του. Στην προσωρινή διοίκηση συμμετείχαν πέντε άτομα, που έχουν κατ’ επανάληψη προσαχθεί ή συλληφθεί σε δράσεις της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας».

Όσοι παρακολουθούν τις εξελίξεις σχολιάζουν ότι η ίδρυση του πολιτιστικού συλλόγου θα παράσχει στους συμμετέχοντες στην ομάδα μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, με δεδομένο ότι αρκετοί από αυτούς έχουν φορτωθεί με αρκετές δικογραφίες και εκκρεμούν εις βάρος τους περιοριστικοί όροι.

Keywords
Τυχαία Θέματα