Η συγκλονιστική στιγμή της Τελετής Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα (ΒΙΝΤΕΟ)

17:24 15/4/2017 - Πηγή: Aixmi

Kι εφέτος, έγινε η Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα παρουσία πλήθους πιστών και με μυσταγωγία και κατάνυξη.

O Πατριάρχης Ιεροσολύμων κκ. Θεόφιλος βγήκε από το ιερό κουβούκλιο όπου βρίσκεται ο Τάφος του Ιησού κρατώντας τα 33 κεριά με το Άγιο Φως. Οι καμπάνες του Ναού άρχισαν να ηχούν χαρμόσυνα, και ο ένας μετέφερε το Φως στον άλλο. Οι στιγμές όπως πάντα στη συγκεκριμένη τελετή ήταν απερίγραπτα μοναδικές. Χιλιάδες

πιστοί από όλο τον κόσμο, από κάθε γωνιά του πλανήτη είχαν κατακλύσει από πολύ νωρίς τον Ναό της Αναστάσεως, προκειμένου να ζήσουν από κοντά αυτό το ξεχωριστό γεγονός, αυτό το μοναδικό θαύμα.

Στα Ιεροσόλυμα βρίσκεται ελληνική αντιπροσωπεία προεξάρχοντος του υφυπουργού Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, που μεταφέρει στην Ελλάδα το Άγιο Φως.

Όπως επεσήμανε ο κ. Αμανατίδης: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα να παραλαμβάνω από τα χέρια του Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου Γ΄ το Άγιο Φως, έχοντας παρακολουθήσει, ως εκπρόσωπος της ελληνικής Κυβέρνησης με την ελληνική αντιπροσωπεία, στον Ναό της Αναστάσεως την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός -παγκοσμίου συμβόλου της Ορθοδοξίας- και έχοντας βιώσει μαζί με πολλούς άλλους πιστούς αυτές τις μοναδικές στιγμές» και συμπλήρωσε: «Είμαι βέβαιος, ότι αισθανόμαστε τις ημέρες αυτές, που λαοί δοκιμάζονται από φαινόμενα εξτρεμισμού και μισαλλοδοξίας με ‘άλλοθι’ τη θρησκεία, την ανάγκη λύτρωσης και ελπίδας, που το Θείο Δράμα και η Ανάσταση προσφέρουν στον κόσμο. Χριστός Ανέστη» σε όλους«.

Το αεροπλάνο αναμένεται να φθάσει στην Αθήνα στις 18.30 ενώ στη Θεσσαλονίκη στις 21.50.

Keywords
Τυχαία Θέματα