«Παρμενίων 2016»: Στις 11.00 θα ηχήσουν οι σειρήνες – Στις 15.00 στο ΥΠΕΘΑ ο Αλ. Τσίπρας

11:45 5/10/2016 - Πηγή: Aixmi

Στο πλαίσιο της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016» θα γίνει δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας σε όλη την επικράτεια.

Όπως ενημερώνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στις 11.00 θα σημάνει συναγερμός αεροπορικής επίθεσης, για 60 δευτερόλεπτα (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης) και στις 11:05 η λήξη του για εξήντα δευτερόλεπτα (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

Όπως σημειώνεται η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό χαρακτήρα και δεν συντρέχει κανένας λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

Στο μεταξύ,

ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται στο ΥΠΕΘΑ στις 15.00 το μεσημέρι,για να παρακολουθήσει μαζί με τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο μία φάση της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ 2016 από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων, όπως γράφει το militaire.gr.

Αρχικά είχε προγραμματιστεί οι δυο τους να πετάξουν με ελικόπτερο του ΠΝ και να διανυκτερεύσουν σε φρεγάτα του Στόλου ανοιχτά της Χίου.Τελικά τα σχέδια άλλαξαν και θα πάνε την Παρασκευή στον Έβρο όπου θα παρακολουθήσουν τη τελική φάση της άσκησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα