Παρέμβαση Σόιμπλε για το «μίνι-Eurogroup» – Δεν θέλει να συζητηθεί το θέμα του ελληνικού χρέους

14:48 23/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Νωρίτερα το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών διαμέσου της αναπληρώτριας εκπροσώπου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σημείωσε πως ματαιώθηκε το μίνι Eurogroup της Παρασκευής τονίζοντας πως «μια τέτοιου είδους συνάντηση δεν θα γίνει». Η ίδια εκπρόσωπος επεσήμανε ότι «το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών βρίσκεται σε τακτική επαφή με τους εταίρους μας στην ευρωζώνη. Τη Δευτέρα προγραμματίζεται συνάντηση του Euroworkingroup και στις 5 Δεκεμβρίου σύνοδος του Eurogroup σε υπουργικό επίπεδο» σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Η

εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι «παράλληλα γίνεται ανταλλαγή απόψεων σε όλα τα επίπεδα, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και ευκαιριακά σε μικρότερες ή μεγαλύτερες ομάδες». Υπογράμμισε επίσης ότι σημαντικό είναι ότι «μια λεγόμενη έκτακτη συνάντηση, όπως αναφέρεται στη SZ, δεν θα γίνει».

Λέγεται ότι καίρια ήταν η παρέμβαση του Σόιμπλε ο οποίος στην ουσία ακύρωσε το μίνι Eurogroup στο οποίο θα συζητούσαν το ελληνικό ζήτημα και αυτό γιατί η Γερμανία φοβόταν πως θα έμπαινε δυναμικά το θέμα του χρέους της Ελλάδας και θα γινόταν μία προσπάθεια για ευνοϊκή ρύθμιση, κάτι που ο ίδιος ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ δεν θέλει με κανέναν τρόπο.

Η εκτίμηση είναι ότι ο κ. Σόιμπλε δεν επιθυμούσε να δεσμευτεί και θέλει να έχει υπό τον πλήρη έλεγχό του τον χειρισμό του ελληνικού ζητήματος.

Παρά ωστόσο τη διάψευση του γερμανικού ΥΠΟΙΚ ότι «δεν υπήρχε, δεν υπάρχει και δεν θα γίνει τέτοια συνάντηση», ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος κάνει… άλλες δηλώσεις. Ερωτώμενος σχετικά από κοινοβουλευιτκούς συντάκτες προσερχόμενος στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσακαλώτος είπε «απ’ όσο ξέρω, θα γίνει».

Keywords
Τυχαία Θέματα