Παραπέμπονται 7 κατηγορούμενοι για παράνομες αμοιβές σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς

13:12 23/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Ο εισαγγελέας Εφετών Παντελής Στραγάλης εισηγείται στο αρμόδιο συμβούλιο την παραπομπή, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, 7 από τους 11 κατηγορουμένους για παράνομες αμοιβές από την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων PzH της γερμανικής εταιρείας Krauss-Maffei Wegmann (KMW).

Η υπόθεση, σκέλος της μεγάλης έρευνας της Δικαιοσύνης για το παράνομο χρήμα που διακινήθηκε από τα εξοπλιστικά προγράμματα, αφορά στην αγορά 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων PZH2000 και περιφερειακού υλικού με σύμβαση που υπογράφηκε τον Ιούλιο του 2001, επί υπουργίας Ακη Τσοχατζόπουλου,

μεταξύ του Δημοσίου και της γερμανικής εταιρείας KMW αντί 195.709.774 ευρώ, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με τον βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση Αντώνη Κάντα, τότε αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας, για την επίμαχη σύμβαση, ο ίδιος έλαβε παράνομη αμοιβή περίπου 750 χιλιάδων ευρώ, τα οποία διακινήθηκαν από τον συγκατηγορούμενό του πλέον στην υπόθεση, Δημήτρη Παπαχρήστο, αντιπρόσωπο της εταιρείας στην Ελλάδα.

Ο κ. Στραγάλης με την πρότασή του ζητεί από το Συμβούλιο Εφετών να μην παραπέμψει τη σύζυγο και τον γιο του Αντώνη Κάντα, καθώς εκτιμά πως προκύπτουν ισχυρές ενδείξεις σε βάρος του.

Keywords
Τυχαία Θέματα