Παρέμβαση Μητσοτάκη στο παρά πέντε

17:56 4/5/2012 - Πηγή: Aixmi

Ψήφο στα φιλοευρωπαϊκά κόμματα συστήνει, λίγες ώρες πριν σιγήσουν οι προεκλογικές καμπάνιες, ο Κώστας Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι το διακύβευμα των εκλογών αυτών είναι η παραμονή της χώρας στο Ευρώ.
 
Μία δήλωση -παρέμβαση ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργός επισημαίνει την ανάγκη για μια ισχυρή ευρωπαϊκή πλειοψηφία στο προσεχές Κοινοβούλιο, που θα υπερβαίνει τις 180 έδρες και θα δώσει ισχυρή κυβέρνηση τετραετίας. Έργο της, όπως αναφέρει, θα είναι να ανορθώσει τη

χώρα σε συνεργασία με την Ευρώπη και μέσα στην Ευρώπη.

«Τα αντιμνημονιακά κόμματα, δυστυχώς, πέραν της στείρας άρνησης, δεν παρουσίασαν καμία σοβαρή πρόταση εξόδου της χώρας από την κρίση», υποστηρίζει, και συμπληρώνει ότι «μερικά από αυτά έριξαν τραγικά χαμηλά το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης».

Ο κ. Μητσοτάκης προτείνει, ακόμη, μια νέα εθνική συμφωνία με το ΚΚΕ, ώστε να σεβαστεί το Σύνταγμα και τη δημοκρατική νομιμότητα.

«Το ΚΚΕ δεν μπορεί να είναι και νόμιμο και παράνομο. Πρέπει να σεβαστεί όπως ορίζει το Σύνταγμα, στο οποίο ορκίστηκε πίστη, τη δημοκρατική νομιμότητα» επισημαίνει και συνεχίζει: «Οι νεώτεροι, που διοικούν σήμερα το ΚΚΕ, μπορεί να έγιναν όψιμοι θαυμαστές του Στάλιν, δεν φαντάζομαι όμως να μην έχουν τόση αντίληψη της γεωπολιτικής πραγματικότητας, ώστε να γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να μεταβάλλουν σε Βόρεια Κορέα την Ελλάδα, μια χώρα που ανήκει στο ΝΑΤΟ και στην Ευρώπη και βρίσκεται στην πιο ευαίσθητη περιοχή της Μεσογείου. Και, πάντως, όλοι πρέπει να γνωρίζουμε ότι η Δημοκρατία και μπορεί και πρέπει να προστατεύσει τον εαυτό της».

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρεται και στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης και συστήνει στα κόμματα, με νωπή τη λαϊκή εντολή, να κηρύξουν Αναθεωρητική τη νέα Βουλή και να προχωρήσουν στις αναγκαίες αλλαγές «καθ’ υπέρβασην του Συντάγματος και χωρίς τις χρονοβόρες διαδικασίες που το ισχύον Σύνταγμα προβλέπει».

Δηλώνει, μάλιστα, βέβαιος ότι η πρώτη απόφαση που θα πάρει η νέα Βουλή θα είναι η κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος και η υπαγωγή και των υπουργών στη Δικαιοσύνη, υπό τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις με τους απλούς πολίτες, μαζί με τον δραστικό περιορισμό της βουλευτικής ασυλίας.

«Η ιστορία διδάσκει ότι οι μεγάλες κρίσεις μπορούν να οδηγήσουν σε συμφορά, μπορεί όμως και να γίνουν ευκαιρία για να γίνουν άλματα προς τα εμπρός. Ας ελπίσουμε ότι το δεύτερο μπορεί να συμβεί και σήμερα στην Ελλάδα. Η τύχη μας σήμερα είναι στα χέρια μας», καταλήγει στη δήλωσή του, ο πρώην πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα