Βενιζέλος και Σαμαράς οπλίζουν, Τσίπρας και Καμμένος πυροβολούν;

12:31 4/5/2012 - Πηγή: Aixmi

Τα μεσάνυχτα πέφτει η αυλαία της πιο αμήχανης προεκλογικής περιόδου, μεταπολιτευτικά. Στις λίγες ώρες που απομένουν, τα κομματικά επιτελεία των (πρώην;)μεγάλων κομμάτων δίνουν την τελική μάχη για τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση των ψηφοφόρων τους και την προσέλκυση των αναποφάσιστων.

Στο ΠΑΣΟΚ ρίχνουν όλο το βάρος στις προσπάθειες επαναπατρισμού δυσαρεστημένων ψηφοφόρων, που δημοσκοπικά  κινούνται προς τα Αριστερά (κυρίως προς τον Σύριζα του Αλέξη Τσίπρα), ενώ και στη ΝΔ όλες οι προσπάθειες κατατείνουν στη συγκράτηση του κύματος

φυγής δυσαρεστημένων προς τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου, αλλά και προς τη Χρυσή Αυγή.
Και τα δυο επιτελεία εκτιμούν ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι ανοιχτό μέχρι την τελευταία στιγμή, καθώς υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που θα αποφασίσουν τι θα ψηφίσουν όταν βρεθούν μέσα στο παραβάν, το πρωί της Κυριακής.

Στην Ιπποκράτους ποντάρουν πολλά στην αποψινή προεκλογική ομιλία του Βαγγέλη Βενιζέλου στο Σύνταγμα και δουλεύουν πυρετωδώς, ώστε η συγκέντρωση μπροστά στο Κοινοβούλιο να εκπέμψει μήνυμα συνοχής.

Στη Συγγρού εκτιμούν ότι η επιλογή της Αλεξανδρούπολης ως τελευταίου προεκλογικού σταθμού του Αντώνη Σαμαρά, θα στείλει μήνυμα όχι μόνο στους ακρίτες αλλά και στους κατοίκους των μεγάλων αστικών κέντρων (κυρίως του Λεκανοπεδίου) ότι τελειώνει η «κατοχή» των πόλεων από τους λαθρομετανάστες.

Με «αέρα» στα πανιά του ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στην κεντρική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, έχοντας τη βεβαιότητα ότι στην κάλπη θα του πιστωθεί (από τα Αριστερά) ο αντιμνημονιακός αγώνας, ενώ ακριβώς στο ίδιο προσβλέπει (από τα δεξιά) ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, που θα μιλήσει στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου (κοντά στο σπίτι του Άκη Τσοχατζόπουλου).

Με ομιλίες και επισκέψεις ολοκληρώνουν την προεκλογική τους προσπάθεια και οι αρχηγοί των υπολοίπων κομμάτων.

Μιά πρώτη εικόνα για το πού πάνε τα πράγματα θα έχουμε στις 7 το απόγευμα της Κυριακής από το exit poll των τηλεοπτικών σταθμών. Τα επίσημα αποτελέσματα δεν αποκλείεται να καθυστερήσουν να μεταδοθούν, λόγω των «ιδιαιτεροτήτων» αυτών των εκλογών, σύμφωνα με την ενημέρωση της Singular Logic.
Η πρώτη εκτίμηση θα μπορούσε να γίνει στις 9:30 το βράδυ, ωστόσο ασφαλέστερη εκτίμηση, ενδέχεται να γίνει για τις 11.

Keywords
Τυχαία Θέματα