Μπορεί ο Σαρκοζί να κάνει την ανατροπή;

12:22 4/5/2012 - Πηγή: Aixmi

Στις 11 ώρα Ελλάδος σβήνουν τα φώτα της προεκλογικής καμπάνιας στη Γαλλία. Μετά από το συναρπαστικό ντιμπέιτ, Σαρκοζί και Ολάντ ρίχνουν σήμερα τα τελευταία τους χαρτιά. Ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών μιλά στην περιοχή Μοζέλ και επισκέπτεται την Περιγκέ της νότιας Γαλλίας, την ώρα που ο αντίπαλός του, νυν πρόεδρος, δίνει ομιλία στην Σαμπλ Ντ’ Ολόν της δυτικής Γαλλίας.

Στην

τελική ευθεία για τις κάλπες ο Φρανσουά Ολάντ εμφανίζεται να προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αν και φαίνεται ότι μετά την τηλεμαχία της Τετάρτης, ο Νικολά Σαρκοζί έχει καταφέρει να ψαλιδίσει κάπως τη διαφορά.

Δημοσκόπηση της εταιρείας BVA δίνει στον Ολάντ ποσοστό 52,5% και στο Σαρκό 47,5%, δύο μονάδες παραπάνω σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση.
Άλλη δημοσκόπηση του TNS-Sofres εμφανίζει το ποσοστό του Ολάντ να έχει μειωθεί κατά 1,5 μονάδα από την περασμένη εβδομάδα  στο 53,5%, με τον Σαρκοζί να ανεβαίνει στο 46,5% από 45%.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες ο Νικολά Σαρκοζί έχει επιστρατεύσει όλη την πολιτική του γοητεία προκειμένου να κερδίσει το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό των ψήφων της Μαρίν Λεπέν, η οποία ξεκαθάρισε έγκαιρα ότι θα ψηφίσει λευκό, καλώντας και τους οπαδούς της να πράξουν το ίδιο.
Σημαντικό πλήγμα όμως, και μάλιστα λίγο πριν τον τερματισμό, δέχτηκε  ο νυν πρόεδρος από τον κεντρώο Φρανσουά Μπαϊρού, ο οποίος ανακοίνωσε ότι στο δεύτερο γύρο θα ψηφίσει τον Ολάντ.

Αναλυτές εκτιμούν ότι για να κερδίσει ο Σαρκοζί, χρειάζεται τη στήριξη του 80% των ψηφοφόρων της Μαρίν Λεπέν και των μισών ψηφοφόρων του Μπαϊρού.

Keywords
Τυχαία Θέματα