Παπαδημούλης: Το Grexit είναι έξω από το τραπέζι

17:30 18/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Στη γερμανική εφημερίδα «ΤΑΖ» μίλησε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης και αναφέρθηκε τόσο στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου όσο και στην πορεία των διαπραγματεύσεων και της αξιολόγησης με τους θεσμούς, καθώς και στον ρόλο του ΔΝΤ και του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Ο

λόγος για την καθυστέρηση είναι οι υπερβολικές απαιτήσεις του ΔΝΤ, το οποίο επιμένει στη λήψη πρόσθετων μέτρων λιτότητας. Είμαστε αντιμέτωποι με μια παράλογη κατάσταση, όπου ο κ. Σόιμπλε θέλει το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, αλλά απορρίπτει κάθε συμβιβασμό μαζί του» σημειώνει ο κ. Παπαδημούλης και συμπληρώνει: «Αν θέλουμε πραγματικά μια συμβιβαστική λύση, πρέπει όλες οι πλευρές να μετακινηθούν από την αρχική τους θέση. Με αυτή την έννοια, ελπίζω αρκετά σε έναν «λευκό καπνό» κατά τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα».

Επιπλέον ο κ. Παπαδημούλης υπογραμμίζει ότι «το Grexit είναι έξω από το τραπέζι» και όποιος επικαλείται το ζήτημα, «όχι μόνο βλάπτει την Ελλάδα, αλλά και το σύνολο της Ευρωζώνης».

Σχετικά με την ανάγκη εξεύρεσης μιας μακροπρόθεσμης λύσης για την Ελλάδα, τονίζει πως «η μόνη λύση θα ήταν η ελληνική οικονομία να επιστρέψει σε μια πορεία ανάπτυξης και να εξαλειφθούν οι αιώνιες αμαρτίες σε αυτή τη χώρα, όπως οι πελατειακές σχέσεις, η διαφθορά, η φοροδιαφυγή».

Keywords
Τυχαία Θέματα