ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα ανακάμπτει, αλλά δεν μειώνεται η φτώχεια

13:40 28/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Νεότερη έκθεση του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης επισημαίνει ότι η Ελλάδα ανακάμπτει, εκπληρώνει τις υποχρεώσεις που προβλέπονται στο μνημόνιο, αλλά αυτό δεν βοηθά στο να μειωθεί η φτώχεια.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, η κοινωνική πολιτική στην Ελλάδα εστιάζει σε μεγάλο βαθμό στις συντάξεις, αλλά δεν προσφέρει στήριξη

στους νεότερους. Επίσης, προτρέπει την Αθήνα να αναπροσανατολίσει τα έξοδά της προς ένα σύστημα κοινωνικής προστασίας που θα προστατεύει οικογένειες με παιδιά και άνεργους γονείς από την «απότομη αύξηση» της φτώχειας.

Στην έκθεση αναφέρονται και νεότερα στοιχεία της Eurostat σύμφωνα με τα οποία σχεδόν τέσσερα στα δέκα παιδιά στη χώρα μας αντιμετωπίζουν κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού.

Κρίνεται επίσης θετικά η εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, αλλά επισημαίνεται ότι χρειάζονται πιο στοχευμένες πρωτοβουλίες, όπως σχολικά γεύματα και επιδοτήσεις για στέγαση.

The post ΟΟΣΑ: Η Ελλάδα ανακάμπτει, αλλά δεν μειώνεται η φτώχεια appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα