Ο Μητσοτάκης ετοιμάζει Ειδικό Δικαστήριο για Τσίπρα-Καμμένο

13:17 28/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Αν έβγαλα ένα συμπέρασμα από την οξύτατη αντιπαράθεση Τσίπρα- Μητσοτάκη στη Βουλή για την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, αυτό είναι ότι η ΝΔ έχει ασποφασίσει να στείλει στο Ειδικό Δικαστήριο όχι μόνο τον Πάνο Καμμένο, αλλά και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν άφησε καμιά αμφιβολία για τις προθέσεις του.

Εφόσον κερδίσει τις επόμενες εκλογές και εξασφαλίσει πλειοψηφία στη Βουλή θα συγκροτήσει προανακριτική επιτροπή και θα στείλει στο εδώλιο τους σημερινούς συγκυβερνήτες. Αφού δεν μπορεί να το κάνει -λόγω παραγραφής των ενδεχόμενων αδικημάτων- για τους χειρισμούς τού πρώτου εξαμήνου του 2015, που οδήγησαν στα capital controls και στο τρίτο μνημόνιο, θα το επιχειρήσει με όχημα την υπόθεση με τον μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλο.

Πού θα βασιστεί η εναντίον τους κατηγορία; Ο Άδωνις Γεωργιάδης διερωτήθηκε στη Βουλή: Ο Πάνος Καμμένος παραπλάνησε τη Βουλή εκ λάθους ή εκ δόλου για να τα αρπάξει; Με δεδομένο ότι δεν ολοκληρώθηκε η αγοραπωλησία είναι δύσκολο να υποστηρίξει κάποιος ότι διακινήθηκαν «μίζες».

Με βάση την επιχειρηματολογία του ίδιου του κ. Μητσοτάκη η χώρα ζημιώθηκε κατά 66 εκατομ ευρώ, ακριβώς επειδή δεν έγινε η πώληση των βλημάτων. Και γιατί δεν έγινε; Επειδή η ελληνική κυβέρνηση επέμεινε να προχωρήσουν όλα, μέσω του Παπαδόπουλου, και όχι με διακρατική συμφωνία, όπως ζητούσαν οι Σαουδάραβες.

Ο αρχηγός της ΝΔ ήθελε να πετύχει την ταύτιση του πρωθυπουργού με τον Πάνο Καμμένο στην υπόθεση συτή την οποία χαρακτήρισε «σκάνδαλο», ώστε να μπορέσει να «δέσει» το κατηγορητήριο και για τους δυο. Το πέτυχε χωρίς δυσκολία.

The post Ο Μητσοτάκης ετοιμάζει Ειδικό Δικαστήριο για Τσίπρα-Καμμένο appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα