Γερμανία: Τριβές στην υπηρεσιακή κυβέρνηση από ένα φυτοφάρμακο

12:39 28/11/2017 - Πηγή: Aixmi

Νέα ένταση αναμένεται να προκαλέσει στην υπηρεσιακή κυβέρνηση η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη συνέχιση της χρήσης του αμφιλεγόμενου ζιζανιοκτόνου γλυφοσάτη για τα επόμενα πέντε χρόνια. Οι τριβές οφείλονται στο γεγονός πως η Γερμανία μέσω του χριστιανοκοινωνιστή υπηρεσιακού υπουργού Γεωργίας Κρίστιαν Σμιτ, άναψε απροσδόκητα το πράσινο φως στην ΕΕ.

Σ’ αυτό διαφωνεί η υπουργός Περιβάλλοντος από το SPD,

Μπάρμπαρα Χέντριξ, η οποία με ανακοίνωσή της εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της καθώς η απόφαση ελήφθη χωρίς να προηγηθεί συνεννόηση.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής Γεωργίας της ΕΕ, οι υποστηρικτές της γλυφοσάτης αυξήθηκαν κατά τέσσερις, περιλαμβανομένης και της Γερμανίας, η οποία ωστόσο απείχε εδώ και χρόνια καθώς ο συνασπισμός των Χριστιανικών Κομμάτων με τους Σοσιαλδημοκράτες δεν μπορούσε να συμφωνήσει επί του θέματος, σύμφωνα με την Deutsche Welle.

Ο υπουργός Γεωργίας τάσσεται υπέρ της περαιτέρω χρήσης της γλυφοσάτης, ευθυγραμμιζόμενος με τις επιθυμίες αγροτικών ενώσεων και εκπροσώπων του λόμπι της χημικής βιομηχανίας, ενώ η υπουργός Περιβάλλοντος δεν εμπιστεύεται την ουσία αυτή καθώς υιοθετεί τους φόβους περιβαλλοντικών οργανώσεων, που θεωρούν το ζιζανιοκτόνο καρκινογόνο και συνυπεύθυνο για τον αφανισμό ζωντανών οργανισμών.

The post Γερμανία: Τριβές στην υπηρεσιακή κυβέρνηση από ένα φυτοφάρμακο appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα