Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Στο Καπανδρίτι μαίνεται η φωτιά (BINTEO)

10:28 15/8/2017 - Πηγή: Aixmi

Στη χαράδρα στο Μετόχι επικεντρώνονται οι προσπάθειες από το ξημέρωμα ενώ πυροσβέστες και εθελοντές έδιναν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στις περιοχές της ανατολικής Αττικής που έχουν παραδοθεί στην πύρινη λαίλαπα από την Κυριακή το απόγευμα.

Δεν έχουν υπάρξει ανθρώπινες απώλειες ενώ μέχρι στιγμής ο απολογισμός είναι δεκάδες χιλιάδες καμμένα στρέμματα δάσους και καμένα σπίτια.

Στόχος είναι να οριοθετηθεί η φωτιά σύντομα καθώς το ξημέρωμα δεν φυσούσε στην περιοχή ενώ αναμένεται να ενισχυθούν οι άνεμοι και να φθάσουν ακόμη και τα εφτά μποφόρ σύμφωνα με τις προβλέψεις

των μετεωρολόγων που προκαλούν μεγάλη ανησυχία.

Από το πρωί στην προσπάθεια των επίγειων δυνάμεων συνδράμουν τέσσερα ελικόπτερα που επιχειρούν κυρίως στη χαράδρα στο Μετόχι Καπανδριτίου, προκειμένου να περιορίσουν τη φωτιά, αν και στη διάρκεια της νύχτας υπήρξαν μεγάλες αναζωπυρώσεις και στον Κάλαμο. Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για σήμερα δίνει πολύ υψηλό κίνδυνο (δείκτης 4) σε όλη την Αττική, τη νότια Εύβοια, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Στις 2.30 τη νύχτα, από την αστυνομία απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στον κόμβο Μικροχωρίου προς Μικροχώρι, στη συμβολή της λεωφόρου Μικροχωρίου με την οδό Οδυσσέα Ελύτη, στη συμβολή της λεωφόρου Μικροχωρίου και 25ης Μαρτίου και στην επαρχιακή οδό Βαρνάβα-Καπανδριτίου και στην 25ης Μαρτίου.

Εκτός από τους δρόμους που αποκλείστηκαν την νύχτα, από την Δευτέρα ισχύει εκτροπή της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στα εξής σημεία:
1. Πλατεία Καλάμου προς Αγίους Αποστόλους
2. Κόμβος Μικροχωρίου προς Κάλαμο
3. Διχάλα Βαρνάβα προς παραλία και
4. Α’ στρατόπεδο Βαρνάβα.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η εικόνα που έχουν αυτήν τη στιγμή από το μέτωπο των πυρκαγιών είναι καλύτερη σε όλες τις περιοχές, εκτός από την περιοχή ανάμεσα σε Καπανδρίτι και το Μετόχι όπου μεσα σε μια χαράδρα υπάρχουν φλόγες και μεγάλη φωτιά καίει την περιοχή, η οποία έχει φτάσει στον δρόμο.

Το βίντεο από το protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα