Ολοκληρώθηκε η μαθητική πορεία για τον Γρηγορόπουλο – Μικρής έκτασης επεισόδια

15:08 6/12/2016 - Πηγή: Aixmi

Σε ήρεμο κλίμα ολοκληρώθηκε η μαθητική και φοιτητική πορεία που έγινε σήμερα στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Η πορεία ξεκίνησε από τα Προύλαια για να καταλήξει στη Βουλή, ενώ σ αυτήν συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές και συλλογικότητες.

Στην έναρξη της πορείας σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια καθώς άγνωστοι πέταξαν πέτρες και νεράρζια στους αστυνομικούς που βρίσκονταν διακριτικά στον δρόμο περιφρουρόντας την ομαλή

διεξαγωγή της πορείας.

Σημειωέον ότι περίπου 3.000 αστυνομικοί είναι στην περιφρούρηση των συγκεντρώσεων που πραγματοποιούνται στην Αθήνα στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ενώ συλλογικότητες από τον αντιεξουσιαστικό χώρο αλλά και οργανώσεις της Αριστεράς καλούν σε διαδηλώσεις στις 5 και στις 6 το απόγευμα, αντίστοιχα, με αφετηρία τα Προπύλαια. Επιπλέον, συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ στον τόπο όπου έπεσε νεκρός ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στα Εξάρχεια.

Εκδηλώσεις μνήμης και πορείες έχουν προγραμματιστεί από μαθητές, φοιτητές, συλλογικότητες και οργανώσεις της Αριστεράς και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας: Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ρόδο, Καλαμάτα και Καβάλα.

Οι αστυνομικοί έχουν εντολές να έχουν διακριτική παρουσία και να επέμβουν άμεσα μόνο σε περίπτωση επεισοδίων και καταστροφών.

Πηγή φωτό: Ελεύθερος Τύπος

Keywords
Τυχαία Θέματα