Οι δύο φορές που ο Ερντογάν γλίτωσε από τα «χέρια» των πραξικοπηματιών (ΒΙΝΤΕΟ)

16:47 18/7/2016 - Πηγή: Aixmi

Δύο φορές κινδύνευσε από «χτύπημα» πραξικοπηματιών ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν το βράδυ της Παρασκευής και σώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Το κρίσιμο βίντεο από την επιχείρηση των πραξικοπηματιών- στρατιωτικών στο ξενοδοχείο στη Μαρμαρίδα, εναντίον του Τούρκου προέδρου έφερε στη δημοσιότητα το κρατικό πρακτορείο, Anadolu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kaldığı otele saldırının yeni görüntüleri ortaya çıktı https://t.co/0nxhsxw7Ty pic.twitter.com/znPg23UuxK

ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) July 18, 2016

Το ασπρόμαυρο βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου, όπου παραθέριζε ο Ερντογάν με την οικογένεια του, δείχνει ένστολους άνδρες να προσεγγίζουν το κτίριο και να επιχειρούν να μπουν κρυφά μέσα, προκειμένου να αιφνιδιάσουν την ασφάλεια του Τούρκου προέδρου.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το πρακτορείο, οι άνδρες των μυστικών υπηρεσιών είχαν αντιληφθεί τις κινήσεις των πραξικοπηματιών και ειδοποίησαν τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος και διέφυγε της σύλληψης.

[Video] Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele saldırı anı pic.twitter.com/PytOrZyeAJ

— ANADOLU AJANSI (@anadoluajansi) July 17, 2016

Το πρακτορείο αναφέρει ότι στην επιχείρηση σύλληψης του Ερντογάν συμμετείχαν τρία ελικόπτερα, τα οποία μετέφεραν 40 άνδρες των τουρκικών Ειδικών Δυνάμεων και ότι, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος μεταφέρθηκε σε άλλο κτίριο, περίπου 100 ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί συγκρούστηκαν με τους πραξικοπηματίες.

Τα σημάδια από τις σφαίρες στους χώρους του ξενοδοχείου μαρτυρούν ότι έπεσαν εκατοντάδες βολές. Οι κομάντος εξουδετερώθηκαν και τα ευρήματα με το υλικό και τα όπλα που είχαν πάνω τους μαρτυρούν ότι είχαν πάει έτοιμοι για μάχη. Εν συνεχεία, ο Ερντογάν μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο προεδρικό αεροσκάφος το οποίο απογειώθηκε άμεσα.

Στο μεταξύ το CNN Turk κάνει λόγο για δεύτερο θρίλερ που εξελίχθηκε στον αέρα με το προεδρικό αεροσκάφος του Ερντογάν, την ώρα που επέστρεφε στην Κωνσταντινούπολη.
Δύο μαχητικά F-16 που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των πραξικοπηματιών το παρενόχλησαν στον αέρα.

Ωστόσο οι πιλότοι του αεροσκάφους είχαν απενεργοποιήσει τα ραντάρ του, με τρόπο, ώστε να φαίνεται ότι ήταν πολιτικό αεροσκάφος της Turkish Airlines.

Άλλα δύο F-16 προστάτευαν τον Τούρκο πρόεδρο, είπε στο Reuters πρώην στρατιωτικός αξιωματούχος συμπληρώνοντας: «Τώρα, γιατί δεν άνοιξαν πυρ… αυτό είναι ένα μυστήριο».

Keywords
Τυχαία Θέματα