Μέγαρο Μαξίμου: Συνεδριάζει με νέες προτάσεις το κυβερνητικό συμβούλιο

12:02 21/6/2015 - Πηγή: Aixmi

Συνεδριάζει αυτή τη στιγμή το κυβερνητικό συμβούλιο, στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο της συζήτησης του σχεδίου δράσης της κυβέρνησης μέχρι το Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας.

Το συγκεκριμένο σχέδιο αυτό ήταν στο επίκεντρο και των συσκέψεων υπό τον πρωθυπουργό, τστενών συνεργατών του και κορυφαίων υπουργών, που πραγματοποιήθηκαν χθες, ημέρα το Σάββατο.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, η ελληνική πλευρά ετοιμάζει νέα

πρόταση για να παρουσιάσει αύριο στους δανειστές, στην οποία φέρεται να περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, επιπλέον φορολογικά μέτρα, ενώ σχετικά με τον ΦΠΑ, η πρόταση προβλέπει 3 κατηγορίες συντελεστών με τη ΔΕΗ στο 13%, ενώ γίνεται προσπάθεια να παραμείνει και η εστίαση στο 13%.

Αναφορικά με τις πρόωρες συντάξεις η Αθήνα προτείνει την κατάργησή τους από 1/1/2016 και σε βάθος τριετίας με σκοπό να αποδώσουν περίπου 200 εκατ. ετησίως, οι δανειστές ωστόσο απαιτούν την άμεση κατάργησή τους.

Να σημειωθεί τέλος, ότι στις νέες προτάσεις περιλαμβάνονται και η περαιτέρω απελευθέρωση των αγορών με άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, ενώ η ελληνική πλευρά φέρεται να εξετάζει και νέα φορολόγηση στις επιχειρήσεις -χωρίς να είναι γνωστός ο συντελεστής.

Keywords
Τυχαία Θέματα