Ο Τσίπρας δείχνει πολιτικά «αφοπλισμένος…

17:58 4/9/2015 - Πηγή: Aixmi

Αφοπλισμένος πολιτικά δείχνει ο Σύριζα, μετά την υπογραφή του μνημονίου και την οδυνηρή διάσπασή του, με την αποχώρηση της ομάδας Λαφαζάνη, του Μανόλη Γλέζου, της Ζωής Κωνσταντόπουλου και της ηγεσίας της νεολαίας του.

Η προεκλογική εκστρατεία του Αλέξη Τσίπρα είναι σαν να μην έχει κεντρικό στόχο, ενώ το σύνθημα για το «παλιό» και το «νέο» μοιάζει βγαλμένο απ” το μακρινό παρελθόν.

Τι απαντήσεις μπορεί να προσφέρει το δίλημμα

αυτό, σε εκείνους που ψήφισαν Σύριζα τον Ιανουάριο και τώρα νιώθουν εντελώς απογοητευμένοι από τη διάψευση της ελπίδας τους; Γιατί να τον στηρίξουν ξανά από τη στιγμή που έγινε μνημονιακό κόμμα; Επειδή, κατά δήλωσή του, εκπροσωπεί το «νέο»; Δηλαδή το νέο μνημόνιο;

Και τι, αλήθεια, είναι το «παλιό», αν όχι μια πολιτική δύναμη που τάζει λαγούς με πετραχήλια προεκλογικά, τα οποία ξεχνάει μόλις πάρει την εξουσία; Το επιχείρημα του Αλέξη Τσίπρα είναι ότι «το πάλεψε μέχρι τέλους με τους δανειστές, όμως αναγκάστηκε να υποχωρήσει όταν κατάλαβε ότι θα πέταγαν τη χώρα έξω από το ευρώ». Δηλαδή, υποστηρίζει πως δεν έλεγε ψέματα επί 5 χρόνια, αλλά ότι απλώς απέτυχε.

«Η ήττα μας είναι μεγάλη και δεν είναι καλό να το κρύβουμε», είπε με ειλικρίνεια ο υπουργός Οικονομικών και βασικός διαπραγματευτής Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Δεν ξέρω πόσους ενδιαφέρουν, πλέον, οι καλές ή οι κακές προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα. Ούτε πόσους αγγίζει η θέση ότι «δεν συμβιβαστήκαμε, κάναμε συμβιβασμό»!

Το βέβαιο είναι ότι έφερε μνημόνιο για την επόμενη τριετία, όπως και τα capital control, που έδωσαν το τελειωτικό χτύπημα στην οικονομία. Είναι δε αξιολύπητα τα στελέχη του όταν προσπαθούν να πείσουν ότι το «κόκκινο» μνημόνιο είναι καλύτερο από το «πράσινο» ή το «γαλαζοπράσινο»…

Γι αυτό μίλησα στην αρχή για «αφοπλισμό». Ακόμη και αν είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές -πράγμα που δεν αποκλείεται- θα χρειαστεί πολύ χρόνο για βρει καινούργιο προσανατολισμό…

Keywords
Τυχαία Θέματα