Αιγύπτιος θέλει να αγοράσει νησί της Μεσογείου για τους πρόσφυγες

17:32 4/9/2015 - Πηγή: Aixmi

Την επιθυμία να αγοράσει ένα νησί στη Μεσόγειο για την φιλοξενία προσφύγων εξέφρασε ο μεγιστάνας Ναγκίμπ Σαουίρις από την Αίγυπτο, μέσω αναρτήσεων του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter.

«Η Ελλάδα ή η Ιταλία ας μου πουλήσει ένα νησί, θα κηρύξω την ανεξαρτησία του και θα φιλοξενήσω μετανάστες σε αυτό και θα τους προσφέρω θέσεις εργασίας για να οικοδομήσουν την νέα

τους χώρα» επεσήμανε ο δισεκατομμυριούχος από την τηλεοπτική βιομηχανία, στο λογαριασμό του στο Τwitter.

Ο Σαουίρις υποστήριξε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η ιδέα του είναι εφικτή: «Έχετε δεκάδες νησιά τα οποία είναι εγκαταλελειμμένα και θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες». Ωστόσο, αναγνώρισε τα νομικά εμπόδια που μπορεί να προκύψουν κατά την υλοποίησή της.

Στη συνέχεια, ο μεγαλοεπιχειρηματίας ισχυρίστηκε ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν «προσωρινά καταφύγια για να στεγαστούν οι άνθρωποι, μετά προσλαμβάνεις ανθρώπους για να χτίσουν σπίτια, σχολεία, πανεπιστήμια και νοσοκομεία. Και αν τα πράγματα βελτιωθούν, όποιος επιθυμεί μπορεί να επιστρέψει στην πατρίδα του».

Επιπλέον, ο Σαουίρις δήλωσε ότι θα πρέπει οι πρόσφυγες στην Ιταλία και την Ελλάδα να αντιμετωπίζονται ως «ανθρώπινα όντα» κι όχι ως ζώα.

Keywords
Τυχαία Θέματα