Ο Τραμπ από το…. οβάλ γραφείο στους ΝewYork Times: Στον Μακρόν αρέσει να μου κρατά το χέρι

16:59 20/7/2017 - Πηγή: Aixmi

Μια συνέντευξη στο Οβάλ Γραφείο είναι ο τίτλος συνέντευξης-πιο πολύ συζήτησης- που είχαν με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ οι δημοσιογράφοι των New York Times,Peter Baker, Michael S. Schmidt and Maggie Haberman.

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο Τραμπ μίλησε στην εφημερίδα σε βάρος της οποίας πολύ συχνά εξαπολύει επιθέσεις και μάλιστα ήταν πολύ αποκαλυπτικός. Μίλησε

για τον Μακρόν και τη χειραψία τους, τον Πούτιν, τη μη χειραψία του με την Άνγκελα Μέρκελ, ακόμα και τον Ναπολέοντα και τον Χίτλερ.

Τραμπ και Μακρόν: Από τις άσπρες κλειδώσεις στο «του αρέσει να μου κρατά το χέρι»
Τραμπ: Έχω υπέροχη σχέση μαζί του. Είναι υπέροχος τύπος.

–Δημοσιογράφος NYT: Σας έδειξε πολύ σεβασμό. Πολύ.

-Τραμπ: Είναι υπέροχος τύπος. Έξυπνος. Δυνατός. Του αρέσει να μου κρατά το χέρι.

-Δημοσιογράφος NYT: Το πρόσεξα.

-Τραμπ: Ο κόσμος δεν συνειδητοποιεί ότι του αρέσει να μου κρατά το χέρι. Κι αυτό είναι καλό… Πραγματικά είνια πολύ καλός άνθρωπος. Και σκληρός τύπος, αλλά, κοίτα, πρέπει να είναι. Νομίζω ότι θα είναι τρομερός πρόεδρος για τη Γαλλία. Αλλά του αρέσει να μου κρατά το χέρι…»

Για τη χειραψία, που ΔΕΝ έκανε, με τη Μέρκελ

«Έχω πολύ καλή σχέση με την Άνγκελα Μέρκελ. Ξέρετε τι συνέβη με τη Μέρκελ; Καθόμασταν εκεί επί δύο ώρες. Δεν ήταν σαν να βλεπόμασταν για πρώτη φορά. «Χαίρομαι, που σε βλέπω»… Έρχονται μέσα οι δημοσιογράφοι. Κάποιος πρέπει να φώναξε «σφίξτε της το χέρι, σφίξτε της το χέρι!» Ούτε που το άκουσα. Κι έτσι δεν της έσφιξα το χέρι γιατί ήμουν μαζί της τόσην ώρα. Ήμουν μαζί της πολλή ώρα. Κι έτσι δεν της έσφιξα το χέρι – και την επόμενη μέρα είδα δημοσιεύματα: «Ο Τραμπ αρνήθηκε να σφίξει το χέρι...»

Σε ότι αφορά στη σχέση του με τη Γερμανίδα καγκελάριο ανέφερε χαρακτηριστικά πως:
«Μου τηλεφώνησε και μου λέει, εμ, «ξέρεις, νομίζω ότι τα πάμε πολύ καλά». Της λέω, ναι, τα πάμε, πράγματι. Και μετά της λέω «Πρέπει να ρίξεις περισσότερα λεφτά στο ΝΑΤΟ». Αυτό είναι το πρώτο. Και το δεύτερο, το εμπορικό ισοζύγιό μας είναι γελοίο. Ξέρεις, είναι μηχανή χρήματος».

Για τις σχέσεις του με τη Ρωσία και το τετ α τετ με τον Βλαντίμιρ Πούτιν

«Δεν έχω κτίρια στη Ρωσία. Είπαν ότι έχω κτίρια στη Ρωσία. Δεν έχω. Είπαν ότι έβγαλα λεφτά στη Ρωσία. Δεν το έκανα. Δεν το κάνω αυτό. Όχι, δεν το κάνω. Στη διάρκεια των περασμένων ετών είχα σκεφθεί να κάνω μια συμφωνία στη Ρωσία, αλλά ποτέ δεν έκανα πέρα απ’ το διαγωνισμό της Μις Κόσμος εκεί, οκτώ, εννιά χρόνια».

«Καθόμασταν, λοιπόν, σ’ ένα τεράστιο τραπει. Κι οι γυναίκες χωριστά απ’ τους συζύγους τους, το κάνουν αυτό μερικές φορές [οι διοργανωτές], άλλες όχι. Αλλά αυτή τη φορά το έκαναν. Είναι ευκολότερα τα πράγματα όταν δεν το κάνουν, γιατί έχεις πάντα κάποιον δίπλα σου για να μιλήσεις, έτσι δεν είναι;

Καθόμουν λοιπόν δίπλα στον πρόεδρο της Αργεντινής – τη σύζυγό του- Μάκρι- καλή γυναίκα, που μιλάει Αγγλικά. Και με τη σύζυγο του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, του πρωθυπουργού Άμπε. Υπέροχες σχέσεις. Κάθομαι, λοιπόν, εκεί. Υπήρχε ένας διερμηνέας για Ιαπωνικά, ειδάλλως τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο δύσκολα. Αλλά απήλαυσα τη βραδιά μαζί της, είναι πραγματικά υπέροχη γυναίκα.

Κι η Μελάνια κάθεται στην άλλη πλευρά του τραπεζιού, πολύ μακριά στην άλλη άκρη. Καθόταν δίπλα στον Πούτιν και κάποιον άλλο, δεν ξέρω. Καθόταν δίπλα στον Πούτιν.

Δημοσιογράφος: Εκεί ήταν όλη την ώρα;

Τραμπ: Ναι, καθόταν δίπλα στον Πούτιν.

Δημοσιογράφος: Μιλάει, η Μελάνια, Ρωσικά;

Τραμπ: Όχι, μιλάει άλλες γλώσες. Καθόταν δίπλα στον Πούτιν και κάποιον άλλο. Το δείπνο συνεχιζόταν και λίγο πριν σερβιριστεί το επιδόρπιο πήγα να πω γεια στη Μελάνια κι ενώ ήμουν εκεί είπα γεια στον Πούτιν. Πραγματικά, αβρότητες ως επί το πλείστον. Δεν ήταν μακριά κουβέντα, μπορεί γύρω στα 15 λεπτά. Μιλήσαμε έτσι γενικά, για πράγματα. Ήταν πολύ ενδιαφέρον, μιλήσαμε για υιοθεσίες -υιοθεσίες παιδιών από τη Ρωσία από Αμερικανούς υπηκόους που απαγόρευσε η ρωσική κυβέρνηση και είναι πολύ ενδιαφέρον θέμα, και ήταν μέρος συζήτησης που είχε και ο γιος μου ο Don σε αυτό το δείπνο. Στο σημείο αυτό ακλούθησε μια σιχομυθία σχετικά με τα μέηλ και την ρωσική παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογές και μάλιστα επέμενε ο Ντόναλντ Τραμπ ότι η Χίλαρι Κλίντον είχε διαγράψει στοιχεία ενώ ήταν ακομα υπουργός Εξωτερικών και ότι είχε χρησιμοποιήσει τη θέση της και στήριζε τη Ρωσία ώστε να βγάλει πολλά χρήματα…ενώ ήταν αντίθετη στις κυρώσεις εναντίον της χώρας. Μάλιστα ανέφερε ότι ο ίδιος αρνήθηκε να πάρει στοιχεία που του έδινα οι Ρώσοι γιατί είχ εο ίδιος αρκετά.

Η σχέση του Ναπολέοντα, του Χίτλερ και ο ρόλος του ρωσικού στρατού

Στη διάρκεια της συζήτησης με τον πρόεδρο των ΗΠΑ υπάρχουν κάποια ακατανόητα αποσπάσματα.
Κάποια στιγμή λοιπόν υπήρξε αναφορά στο πρόσφατο ταξίδι του κ.Τραμπ στο Παρίσι και την επίσκεψη του στον τάφο του Ναπολέοντα.

«Ο Ναπολέοντας δεν είχε καλό τέλος. Αλλά το ρώτησα αυτό. Ρώτησα, λοιπόν τον πρόεδρο [Μακρόν] τι έγινε με τον Ναπολέοντα; Μου είπε: «Όχι, όχι, όχι. Αυτό που έκανε ήταν απίστευτο. Σχεδίασε το Παρίσι”. Το δίκτυο των δρόμων, τον τρόπο που λειτουργούν, ξέρετε, τις ακτίνες. Κι έκανε ακόμη τόσα πράγματα πέρα απ’ αυτό. Και το μοναδικό του πρόβλημα είναι ότι δεν προήλασε εκείνη τη νύχτα στη Ρωσία γιατί είχε να κάνει άλλα πράγματα και πάγωσαν οι στρατιές του. Πόσες φορές έσωσε ο καιρός τη Ρωσία;

Το ίδιο έπαθε και ο Χίτλερ. Όχι για τον ίδιο λόγο, όμως. Ο Χίτλερ ήθελε να εδραιώσει τις θέσεις του. Ήταν έτοιμος να προελάσει, αλλά ήθελε να εδραιώσει τις θέσεις του. Η θερμοκρασία, ωστόσο, έπεσε στους -35 βαθμούς Κελσίου κι αυτό ήταν το τέλος του στρατού του.

Αλλά οι Ρώσοι έχουν υπέροχους μαχητές στο κρύο. Χρησιμοποιούν το ψύχος υπέρ τους. Εννοώ ότι κέρδισαν πέντε πολέμους όπου πάγωσαν οι αντίπαλες στρατιές. Είναι καταπλητικό».

Keywords
Τυχαία Θέματα