Κυρίαρχη η Άνγκελα Μέρκελ – Σταθερά δεύτερος και με μεγάλη διαφορά ο Σουλτς

15:36 20/7/2017 - Πηγή: Aixmi

Νέα δημοσκόπηση για λογαριασμό του Stern-RTL αναδεικνύει και πάλι νικήτρια την Άνγκελα Μέρκελ έναντι του σοσιαλδημοκράτη αντιπάλου της Μάρτιν Σουλτς.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκοπικής έρευνας, η Χριστιανική Ένωση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ ενισχύεται ακόμη λίγο και συγκεντρώνει το 40%, ενώ οι Σοσιαλδημοκράτες του Μάρτιν Σουλτς

παραμένουν σταθεροί στο 22%. Τρίτη δύναμη αναδεικνύεται και πάλι η Αριστερά με 9%, ενώ η Εναλλακτική για τη Γερμανία περιορίζεται στο 7%.

Αν οι εκλογές διεξάγονταν την ερχόμενη Κυριακή, Συντηρητικοί και Φιλελεύθεροι θα σχημάτιζαν άνετα κυβέρνηση με συνολικό ποσοστό 48%. Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινοι και Αριστερά συγκεντρώνουν μαζί μόλις 39%. Αστάθμητος παράγοντας θεωρείται το ποσοστό των αναποφάσιστων και εκείνων που δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν, που φθάνει το 23%.

Επίσης, οι ψηφοφόροι αναδεικνύουν τη Μέρκελ ως την καταλληλότερη για πρωθυπουργό δίνοντάς της προβάδισμα 30 ποσοστιαίων μονάδων. Αν ο καγκελάριος εκλεγόταν απευθείας από τον λαό, η Μέρκελ θα κέρδιζε με 52% έναντι 22% του Σουλτς. Το 26% δηλώνουν πάντως ότι δεν θα ψήφιζαν κανένα από τους δύο.

Keywords
Τυχαία Θέματα