Ο Τούρκος ήρωας που έπεσε μπροστά στο τανκ…

15:31 20/7/2016 - Πηγή: Aixmi

Ήρωας έχει γίνει στην Τουρκία ο 40χρονος Μετίν Ντογάν, ο οποίος τη νύχτα του πραξικοπήματος έφτασε «πετώντας» στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και ξάπλωσε μπροστά από ένα άρμα μάχης για να το σταματήσει.

«Οταν πέφτω κάτω, βάζω το σώμα μου κάθετα στο άρμα, γιατί ήθελα η καρδιά μου, το μυαλό μου και όλα τα όργανά μου να συνθλιβούν με τη μία. Περιμένω να δω πώς είναι η αίσθηση αυτών των δευτερολέπτων. Δεν ήθελα να χάσω αυτή τη στιγμή, γιατί αν την έχανα, θα αισθανόμουν ότι έχασα κάτι μεγάλο. Ετσι, περιμένω εκεί για να δω πώς είναι να ζεις αυτές τις στιγμές -γιατί αυτό είναι ο θάνατος»,

είπε στη ο ίδιος στη βρετανική Daily Mail.

Όπως εξήγησε, δεν είναι οπαδός του Ταγίπ Ερντογάν, δεν έχει ψηφίσει ποτέ στη ζωή του. «Δεν με νοιάζει σε ποιο κόμμα ανήκει ο πρόεδρος, αλλά είναι ο πρόεδρός μου και ο ηγέτης της χώρας μου. Δεν θα επέτρεπα σε κάποιους να πάρουν την εξουσία διά της βίας», τόνισε.

Όταν είδε τα τανκς στην τηλεόραση, είπε στον αδελφό του «εσύ έχεις παιδιά, μείνε εδώ», και βγήκε αμέσως στους δρόμους. Έκανε ωτοστόπ σε ένα νέο με μοτοσυκλέτα και μαζί έφτασαν στο αεροδρόμιο.

«Είδα οπλισμένους στρατιώτες και πίσω από αυτούς τρία τανκς. Οι στρατιώτες άρχισαν ξαφνικά να πυροβολούν στον αέρα. Κανείς δεν διαμαρτυρόταν, αλλά αυτοί πυροβολούσαν -το έκαναν για τις κάμερες. Άρχισα να τρέχω, πέρασα από τους στρατιώτες και βρέθηκα μπροστά σε ένα τανκ. Είχε έρθει η ώρα της μάχης. Αρχισα να φωνάζω: «Είμαι Τούρκος στρατιώτης, είμαι στρατιώτης αυτού του έθνους! Εσύ τίνος στρατιώτης είσαι;». Τότε άρχισαν να μου φωνάζουν «θα πυροβολήσουμε, θα πυροβολήσουμε, κάνε στην άκρη». Τότε το τανκ άρχισε να κινείται προς τα εμπρός και έτσι έπεσαμπροστά στις ερπύστριες, σκεφτόμενος ότι αν πεθάνω ίσως να σταματούσαν. Είδα έναν στρατιώτη να βγάζει το κεφάλι του από το άρμα και να μου λέει: «Σε παρακαλώ, σου υπόσχομαι ότι θα φύγουμε αν κάνεις στην άκρη». Τους έδωσα την επιλογή να περάσουν από πάνω μου ή να φύγουν -διάλεξαν το δεύτερο».

Keywords
Τυχαία Θέματα