Ο Στουρνάρας διαψεύδει ότι φεύγει από το υπουργείο Οικονομικών, αλλά θα…φύγει!

21:30 27/5/2014 - Πηγή: Aixmi

Ο Γιάννης Στουρνάρας επιχείρησε να διαψεύσει ότι φεύγει από το υπουργείο Οικονομικών, μετά και τις βολές νεοδημοκρατών στελεχών το τελευταίο 48ωρο, με μιά δήλωση στην οποία επιβεβαιώνει την εντονότατη δυσαρέσκειά του για όσα λέγονται σε βάρος του.

Στην πραγματικότητα, βέβαια, ήταν ο πρωθυπουργός που τον πίεσε να κάνει τη διάψευση, καθώς το δημοσίευμα στο Vima.gr έδινε την αίσθηση του κατεπείγοντος

και άνοιγε διάπλατα θέμα ανασχηματισμού, πριν καν το συζητήσουν Σαμαράς και Βενιζέλος.

Ποια είναι η αλήθεια;
Ο Στουρνάρας θέλει να φύγει (τρέχοντας) από το υπουργείο και να πάει διοικητής στην Τράπεζα της Ελλάδος, στη θέση του Γιώργου Προβόπουλου.

Θεωρεί ότι έκλεισε ο κύκλος του εκεί και αντιλαμβάνεται ότι ο πρωθυπουργός θα θελήσει να χαλαρώσει την ασφυκτική πολιτική ενόψει των βουλευτικών εκλογών – πράγμα που δεν μπορεί να γίνει με τον ίδιο στο τιμόνι της Οικονομίας, και γιατί άλλα έχει συμφωνήσει με την τρόικα και γιατί το πρόσωπό του άλλη πολιτική συμβολίζει.

Ο πρωθυπουργός είναι πολύ κοντά στην απόφαση να τον αντικαταστήσει, αλλά ενοχλήθηκε σφόδρα από τις διαρροές του στους δημοσιογράφους, οι οποίες του αφαιρούσαν το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα