Ο Σουλτς απογειώνει το SPD – Άνοδος 6% έως 9%

09:43 10/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Ανοδική είναι η τάση στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Μάρτιν Σουλτς για την καγκελαρία. Μάλιστα, δύο δημοσκοπήσεις υποδεικνύουν την ισχυρή άνοδο του SPD, όπως τις αναδημοσιεύει η Die Welt.

Σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση

της εταιρείας GMS, το SPD καταγράφει άνοδο 9% κι αν διεξάγονταν εθνικές εκλογές στη Γερμανία την Κυριακή, θα συγκέντρωνε το 29%. Ωστόσο νικήτρια θα ήταν η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU/CSU) με 33%, που ωστόσο έχει δει τα ποσοστά της να πέφτουν κατά 3% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας.

Το ξενοφοβικό «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (ΑfD) υποχωρεί στο 11% (-2%), οι Πράσινοι (Die Gruenen) και Αριστερά (Die Linke) θα λάμβαναν 9 (-1%) και 8% (-2%) αντίστοιχα, ενώ το Φιλελεύθερο Κόμμα (FDP) 6% (-1%).

Σύμφωνα με τη δεύτερη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Emnid για λογαριασμό του Ν24 καταλήγει σε ίδια περίπου ποσοστά: SPD 29% (+6%), CDU/CSU 33% (-4%). Πράσινοι (Die Gruenen) και Αριστερά (Die Linke) χάνουν 2% αντίστοιχα και θα ελάμβαναν και τα δύο 8%. Το αντιευρωπαϊκό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (ΑfD) 11% και το Φιλελεύθερο Κόμμα (FDP) 6%.

Η ανοδική τάση του SPD καταγράφεται και τις προηγούμενες ημέρες, καθώς σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό του Stern και το RTL, το SPD θα ελάμβανε 31%, ενώ τα CDU/CSU 34%. Σύμφωνα με την έρευνα του Ινστιτούτου Insa για λογαριασμό της Bild, το SPD θα ερχόταν πρώτο με 31% και η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση ( CDU/CSU) δεύτερη με 30%.

Τα βλέμματα στρέφονται στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF που θα δημοσιεύσει το «πολιτικό βαρόμετρο» στις 17 Φεβρουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα