Το 70% των Γάλλων φωνάζουν «φύγε» στον Φιγιόν

08:46 10/2/2017 - Πηγή: Aixmi

Αυξήθηκε στο 70% το ποσοστό των Γάλλων που επιθυμούν την παραίτηση του Φρανσουά Φιγιόν, υποψηφίου της γαλλικής Δεξιάς για τη γαλλική προεδρία, σύμφωνα με δημοσκόπηση (Odoxa Poll) που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ραδιοφώνου (France Info Radio).

Στο μεταξύ, εκείνος δείχνει ότι δεν έχει διάθεση να παραιτηθεί και μάλιστα οι δικηγόροι του παιρνούν στην αντεπίθεση, δίνοντας συνέντευξη Τύπου όπου ζήτησαν

από την Οικονομική Εισαγγελική Αρχή να αναγνωρίσει την «αναρμοδιότητάς» της για την έρευνα της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τον κ. Αντονέν Λεβί, έναν από τους δικηγόρους, η πρώτη παραβίαση βρίσκεται στο γεγονός ότι η εν λόγω εισαγγελική αρχή, λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση της σατιρικής Canard Enchaine ενήργησε αυτεπάγγελτα, απαγγέλλοντας στον Φιγιόν την κατηγορία «κατάχρησης δημόσιου χρήματος. Τέτοιου είδους κατηγορία όμως δεν μπορεί να προσαφθεί σε έναν κοινοβουλευτικό (βουλευτή ή γερουσιαστή)» υπογράμμισε.

«Με άλλα λόγια, από νομικής απόψεως, ο κ. Φιγιόν δεν μπορεί να κατηγορηθεί για κατάχρηση δημόσιου χρήματος» επεσήμανε ο κ. Λεβί.

Όπως σημείωσαν, στηρίζουν το επιχείρημά τους στον ποινικό κώδικα, όπου δεν αναφέρεται τέτοιο αδίκημα για κοινοβουλευτικό (…) και επομένως κανείς δεν μπορεί να κατηγορηθεί για ένα αδίκημα που δεν καθορίζεται από τον νόμο, οπότε «το αδίκημα για το οποίο ανακρίνεται ο κ. Φιγιόν είναι εντελώς ανεφάρμοστο».

Ο κ. Λεβί ανέφερε επίσης ότι η αρμοδιότητα της εν λόγω εισαγγελικής αρχής είναι περιορισμένη και ότι έως τώρα «ενήργησε βιαστικά» και έχοντας πέσει σε «παρανομία».

Keywords
Τυχαία Θέματα