Ο Σ. Θεοδωράκης με νέους του Ποταμιού σε φεστιβάλ κατά του trafficking

18:04 27/10/2015 - Πηγή: Aixmi

Νέοι και νέες του Ποταμιού επισκέφτηκαν μαζί με τον Σταύρο Θεοδωράκη το Φεστιβάλ Break the Chain («σπάσε τα δεσμά»), στην Τεχνόπολη, στόχος του οποίου είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού στο θέμα του trafficiking.

Μόνο στην Ελλάδα εκτιμάται ότι περίπου 20.000 γυναίκες – εκ των οποίων 1.000 κορίτσια ηλικίας 13-15 ετών- είναι θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Στην έκθεση που παρευρέθηκαν τόσο οι νέοι του Ποταμιού όσο και ο επικεφαλής του εμφανίζονταν εμφανώς προβληματισμένοι

και σκεπτικοί. Την ίδια διάθεση διέκρινε κανείς όταν επισκέφτηκαν το περίπτερο των ΜΚΟ που ασχολούνταν με τα θύματα του trafficking.

Λίγο αργότερα συζήτησαν μαζί με το Σταύρο Θεοδωράκη, όχι μόνο όσα είχαν δει στο Φεστιβάλ, αλλά και τη δημιουργία μιας νεολαίας ανεξάρτητης από τους μεγάλους του Ποταμιού, που όχι μόνο θα συμμετάσχει στο Συνέδριο που προγραμματίζεται για τις αρχές Δεκεμβρίου, αλλά θα αναλάβει τις δικές της δράσεις και πρωτοβουλίες.

Εξάλλου, το μεγάλο στοίχημα για το μόλις 20 μηνών κίνημα του Σταύρου Θεοδωράκη είναι να συσπειρώσει τους νέους και τις νέες της χώρας. Αυτός είναι άλλωστε ένας από τους βασικούς λόγους που δημιουργήθηκε το Ποτάμι, σύμφωνα με το λεγόμενα του επικεφαλής του: «για να μπουν μπροστά οι νέοι και δημιουργικοί άνθρωποι και να αλλάξουν την Ελλάδα και το δικό τους μέλλον».

Keywords
Τυχαία Θέματα