Ο Πάπας έπλυνε τα πόδια 12 μεταναστών

14:01 25/3/2016 - Πηγή: Aixmi

Αιφνιδίασε τους πάντες ο Πάπας Φραγκίσκος με την επίσκεψή του σε καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών που βρίσκεται στο Castelnuovo di Porto, λίγο έξω από την Ρώμη. Δεν έμεινε δε μόνο στο γεγονός της επίσκεψης. Θρυμματίζοντας τα ήθη του Βατικανού δεν έπλυνε τα πόδια κάποιων πιστών, αλλά 12 μεταναστών -σε αναπαράσταση της πράξης του Ιησού προς τους μαθητές του.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες τον υποδέχθηκαν με μεγάλο πανό, που τον καλωσόριζε σε διάφορες γλώσσες.

Στη φετινή τελετή του Νιπτήρος συμμετείχαν τέσσερις

γυναίκες και οκτώ άνδρες. Ανάμεσα στις γυναίκες ήταν μία Ιταλίδα που εργάζεται στον καταυλισμό και τρεις γυναίκες από την Αιθιοπία, χριστιανικού θρησκεύματος (Κόπτες). Στους άνδρες βρίσκονται τρεις Καθολικοί από την Νιγηρία, τρεις Μουσουλμάνοι από το Μάλι, την Συρία και το Πακιστάν, και ένας Ινδός από την Ινδία.

Όπως είπε ο Πάπας «όλοι μας, μουσουλμάνοι, ινδουιστές, καθολικοί, κόπτες, ευαγγελιστές, δεν είμαστε παρά παιδιά του ίδιου Θεού που θέλει να ζούμε σε ειρήνη μεταξύ μας». Και συνέχισε αναφερόμενος στις επιθέσεις στις Βρυξέλλες: «Πίσω από αυτή την πράξη βρίσκονταν άνθρωποι που πωλούν όπλα, που μετακινούν παράνομα πληθυσμούς, που θέλουν αίμα και όχι ειρήνη, που θέλουν πόλεμο και όχι αδελφοσύνη».

Ένας εκ των μεταναστών από το Μάλι, που είδε τον Ποντίφηκα να πλένει τα πόδια του, είπε ότι εκείνη τη στιγμή αισθάνθηκε πιο σημαντικός και από τον Ομπάμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα