Αυτό με το οποίο γελάς είναι αυτό που θα λουστείς

13:22 25/3/2016 - Πηγή: Aixmi

Έρχεται κάποια στιγμή στη ζωή σου που νομίζεις ότι σου κάνει πλάκα ο Θεός. Σου στέλνει απανωτές δυσκολίες ή καλύτερα δοκιμασίες, προκειμένου να δει τις αντοχές σου και φυσικά τη θέλησή σου για ζωή. Εκεί, λοιπόν, έρχεσαι να επιλέξεις. Βουτάς στα βαθιά και συνεχίζεις ή παραδίδεις τα όπλα;

Ήμουν από τους ανθρώπους που από παιδί ακόμη είχα το αίσθημα του ανικανοποίητου. Είχα του κόσμου τα καλά. Υγεία, αγάπη απ΄την οικογένειά μου και τους φίλους μου, άνεση χρημάτων -κι όμως τα θεωρούσα δεδομένα. Ότι για κάποιο λόγο έπρεπε να τα έχω. Δεν είναι έτσι, όμως. Μία ματιά να ρίξεις γύρω σου,

θα δεις παιδιά να μεγαλώνουν μέσα στη φτώχεια, χωρίς γονείς με μέλλον που φαντάζει δυσοίωνο, άνθρωποι με κινητικά προβλήματα να βλέπουν τον ήλιο και να χαμογελούν, ασθενείς με χρόνια νοσήματα να παλεύουν και να ζουν την κάθε μέρα όσο πιο όμορφα γίνεται, και πολλές άλλες περιπτώσεις που οι ειδήσεις σπάνια θα αναφέρουν. Είναι τα ζωντανά θαύματα ζωής που την αγαπούν τόσο πολύ και κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν την κάθε μέρα της.

Τελευταία έχω διαβάσει πολλά βιβλία ψυχολογίας, τα οποία εκπαιδεύουν μυαλό και καρδιά (όσο μπορεί αυτή να εκπαιδευτεί) να αντέχουν στα δύσκολα χρησιμοποιώντας τη δύναμη της θετικής σκέψης. Όταν τα άκουγα αυτά παλαιότερα γέλαγα. Αλλά καμία φορά -λένε- αυτό με το οποίο γελάς είναι αυτό που θα λουστείς. Την πρώτη μέρα ξεκίνησα, λοιπόν, να διαβάζω ένα από αυτά. Σίγουρα δεν άλλαξε η ζωή μου και οι δυσκολίες που έχω να αντιμετωπίσω μέσα σε ένα 24ωρο. Ωστόσο έμαθα να χειραγωγώ τις σκέψεις μου. Ξέρω τι με ενοχλεί, τι με πονάει, τι με στενοχωρεί, τι με θυμώνει και πράττω αναλόγως. Αποφορτίζω με όποιον τρόπο μπορώ τα κύτταρά μου από το άγχος και το στρες.

Βλέπω και παρατηρώ καλύτερα καταστάσεις και ανθρώπους. Κοιτάω, αφήνω πίσω μου αυτό που με ενοχλεί και με βυθίζει σε θλίψη και αν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να παλέψω, βάζω μπροστά τις θετικές μου σκέψεις και τη δύναμή τους, και εξοπλίζομαι με μεγάλη ενέργεια. Στην αρχή σίγουρα δεν είναι ό,τι και πιο εύκολο. Αλλά διαβάζοντας μαρτυρίες ανθρώπων με ανίατες ασθένειες, άντλησα δύναμη. Πιστεύω στη δύναμη της πίστης, της αγάπης, του ανθρώπου και του Θεού. Είμαστε ό,τι σκεφτόμαστε. Προκαλούμε στη ζωή αυτά που θέλουμε. Και με την ίδια δύναμη μπορούμε να τα διώξουμε. Αρκεί να το πιστέψει η καρδιά μας. Έτσι και συμβεί αυτό το μαγικό και ενεργοποιηθεί το συγκεκριμένο όργανο, οι δονήσεις της είναι τόσο μεγάλες και έντονες, που κάθε κύτταρο του οργανισμού γεμίζει με υγεία και αφήνει πίσω του ό,τι αρνητικό έχει συσσωρευτεί.

Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να πιστεύεις. Σε σένα και στις δυνάμεις σου. Γιατί μπορείς να καταφέρεις όσα θέλεις πραγματικά. Γιατί να θυμάσαι ότι η καρδιά νικάει πάντα το μυαλό.

FollowonTwitter: @markellashar

Keywords
Τυχαία Θέματα