Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ δεν… βλέπει λόγους συνεργασίας με ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, Ένωση Κεντρώων

19:01 22/11/2015 - Πηγή: Aixmi

Οι αντοχές δοκιμάζονται, τονίζει ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, απαντώντας σε ερώτηση αν ανησυχεί για τις αντοχές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ενώ τόνισε ότι δεν συντρέχουν λόγοι συνεργασίας με κόμματα του Κέντρου ή της Κεντροαριστεράς.

Ο κ. Ρήγας, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Ημερησία, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι δεν είναι ευχάριστες οι εξελίξεις, αλλά η έντιμη στάση – καθώς όλοι και όλες γνώριζαν το περιεχόμενο της συμφωνίας στις εκλογές

του Σεπτεμβρίου – είναι όσοι διαφωνούν να παραδίδουν την έδρα τους.

Στο ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι ή την Ένωση Κεντρώων, ο κ. Ρήγας επισημαίνει ότι «δεν συντρέχουν λόγοι κυβερνητικής συνεργασίας με τα συγκεκριμένα κόμματα» και προσθέτει ότι «σε κάθε περίπτωση, τα κόμματα που αποκαλούνται προοδευτικά θα πρέπει να αποφασίσουν αν βρίσκονται στην ουρά της Ν.Δ. και των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών στην Ευρώπη ή εάν θα συμβάλλουν ώστε να βγει η χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια. Τη συμφωνία την έχουν ψηφίσει το καλοκαίρι στη Βουλή, καλό είναι να μην καμώνονται τους διαφωνούντες».

Ο κ. Ρήγας υπογραμμίζει, επίσης, ότι το κόμμα του «απευθύνεται με ειλικρίνεια στον κόσμο και αυτό είναι που έχει φέρει όχι μόνο τα εκλογικά αποτελέσματα, αλλά και την ενεργοποίηση και την κομματική ένταξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι άνθρωποί του και πάνω σε αυτή τη βάση θα προχωρήσει η διαδικασία της οργανωτικής ανασυγκρότησης», καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα