Ο Γαβρόγλου καταργεί τα ταξίδια μαθητών στο εξωτερικό

23:35 3/1/2018 - Πηγή: Aixmi

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να καταργήσει τις μετακινήσεις μαθητών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο εξωτερικό στο πλαίσιο εγκεκριμένων προγραμμάτων, περιβαλλοντικού και πολιτιστικού χαρακτήρα.
Η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου εκδόθηκε πριν από λίγες μέρες και αφήνει εκκρεμείς συμφωνίες μορφωτικού περιεχομένου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας: «οι μετακινήσεις μαθητών στο εξωτερικό στο πλαίσιο εγκεκριμένων προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων πλέον δεν επιτρέπονται. Εξαίρεση αποτελούν τα προγράμματα τα οποία εποπτεύονται από τη

Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων».
Ως αιτιολογία για αυτή την απόφαση το υπουργείο προβάλει ότι κάποιοι μαθητές αδυνατούσαν να αντεπεξέλθουν οικονομικά σε αυτά τα ταξίδια.

Πλέον σύμφωνα με την απόφαση το υπουργείο επιτρέπει τις εκπαιδευτικές ανταλλαγές και τις αδελφοποιήσεις μόνο με ελληνικά σχολεία της ομογένειας και όχι της κάθε χώρας.

The post Ο Γαβρόγλου καταργεί τα ταξίδια μαθητών στο εξωτερικό appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα