Μια αριστερή κυβέρνηση σε έναν… αριστερό επιχειρηματία θα έδινε τις δουλειές

23:30 3/1/2018 - Πηγή: Antinews

Διαβάζουμε την εξής είδηση: «Η κοινοπραξία Intrakat – Σιδηροδρομικά Έργα αναδείχθηκε προσωρινός μειοδότης για το έργο της κατασκευής «τετραπλού σιδηροδρομικού διαδρόμου στο τμήμα Έξοδος ΣΣ. Αθηνών – Τρεις Γέφυρες, με υπογειοποίηση στην περιοχή Σεπολίων” προϋπολογισμού 122 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία προσέφερε έκπτωση 45,71% για το έργο του οποίου τμήμα της χρηματοδότησης θα προέλθει από τον ευρωπαϊκό χρηματοδοτικό μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη»

(Connection Europe Facility).

Όσον αφορά τον αρχικό προϋπολογισμό του έργου, η ΕΡΓΟΣΕ υπολογίζει σε περίπου 94 εκατ. ευρώ τη δαπάνη των εργασιών, σε 19,9 εκατ. ευρώ τα γενικά έξοδα και το όφελος του εργολάβου, σε 9,9 εκατ. ευρώ τα απρόβλεπτα έξοδα , σε 903 χιλιάδες ευρώ τις απολογιστικές εργασίες, ενώ έχουν προϋπολογιστεί 1,2 εκατ. ευρώ ως αναθεώρηση στις τιμές».

Με απλά λόγια η εταιρεία του μεγάλου Σωκράτη παίρνει ένα ακόμη μεγάλο έργο του δημοσίου, έπειτα από την τεράστια επιτυχία με τα περιφερειακά αεροδρόμια. Να θυμίσουμε ότι μόλις πριν μερικούς μήνες η Ιντρακάτ πήρε το έργο που ξεπερνά τα 350 εκατ. ευρώ, επομένως μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα φτιάχνει ένα ανεκτέλεστο κοντά στο μισό δις ευρώ για να έχουν να κάνουν μπίζνες και τα… εγγόνια του παντοτινού προέδρου της καρδιάς των Ολυμπιακών.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης έχει επανακάμψει για τα καλά και πλέον έχει αφήσει τον τζόγο και ασχολείται με τις κατασκευαστικές μπίζνες. Μάλιστα στην αγορά λένε οι παλιοί… νταβατζήδες πως όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, όποιος διαγωνισμός κι αν βγει βρίσκεις μπροστά σου την Ιντρακάτ. Παίρνει δουλειές με… φούντες και ο πρόεδρος κάνει Χο χο χο. Άλλωστε, όπως ξέρουμε καλά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΚαμμένου πολεμά τη διαπλοκή, χτυπά τους νταβατζήδες μιας άλλης εποχής στο ψαχνό και μοιράζει τις δουλειές με… δικαιοσύνη.

Ίσως πάλι ο… αριστερός Πέτρος Κόκκαλης, πατέρας του Σωκράτη, να είναι το «εισιτήριο» για τις μπίζνες που κάνει. Μια αριστερή κυβέρνηση σε έναν… αριστερό επιχειρηματία θα έδινε τις δουλειές.

Όμορφος κόσμος, αγγελικά πλασμένος.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα