Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας απαιτεί από την Ουάσινγκτον τη σύλληψη του Γκιουλέν

12:56 18/7/2017 - Πηγή: Aixmi

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς απαίτησε από την Ουάσινγκτον την άμεση σύλληψη του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα, Φετουλάχ Γκιουλέν.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να συλλάβουν «αμέσως» τον επικεφαλής της τρομοκρατικής οργάνωσης (FETO). Ο ισλαμιστής ιεροκήρυκας κατηγορείται ότι ενορχήστρωσε αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου

έτους, και σήμερα ζει στην Πενσυλβάνια, σαν να μην συνέβη τίποτα» είπε ο Κουρτουλμούς τονίζοντας ότι Τουρκία και ΗΠΑ έχουν μακρά ιστορία συμμαχίας στο ΝΑΤΟ αλλά και στρατηγικές συμμαχίες στη Μέση Ανατολή ενώ οι τουρκοαμερικανικές σχέσεις έχουν μια «έντονη ιστορία».

«Στο όνομα της Συμμαχίας και της φιλίας πρέπει να προσαγάγουν και να συλλάβουν αμέσως αυτόν τον άνθρωπο. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι ένας επικεφαλής μιας αιματηρής, δολοφονικής οργάνωσης θα συνεχίσει τις απειλές του στην Τουρκία από εκεί» πρόσθεσε.

«Μια θεμελιώδης πτυχή του αγώνα κατά της FETΟ είναι η καταστροφή των οικονομικών πόρων της οργάνωσης που διαθέτει μεγάλες οικονομικές διευκολύνσεις. Ως εκ τούτου, 966 εταιρείες που συνδέονται με την οργάνωση (FETO) κατασχέθηκαν είπε ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα