Μοσκοβισί: Η Ελλάδα έκανε το παν – Σειρά μας να αναλάβουμε τις ευθύνες μας

16:02 22/5/2017 - Πηγή: Aixmi

Προσερχόμενος στο κτήριο για τη συνεδρίαση του Eurogroup ο Επίτροπος οικονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί τόνισε ότι η συμφωνία είναι κοντά και εφικτή, η Ελλάδα έχει κάνει το παν και πρέπει τώρα να αντεπεξέλθουν και οι ίδιοι στις δεσμεύσεις τους

Όπως είπε «είμαστε κοντά να υπάρξει συμφωνία σήμερα, θέλω να έρθει η συμφωνία γιατί τη χρειαζόμαστε πολύ και ο ελληνικός λαός τη χρειάζεται απεγνωσμένα».

Επεσήμανε πως σήμερα θα «συζητήσουμε και το χρέος

αλλά πάντα με τη συμετοχή του ΔΝΤ».

«Να καταβάλουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια να προσεγγίσουμε τη συμφωνία, να ανοίξουμε θετική, αισιόδοξη σελίδα για την ευρωζώνη. Ο ελληνικός λαός να δει ότι οι προσπάθειές του αναγνωρίζονται και η Ελλάδα έχει την εμπιστοσύνη όλων μας να προχωρήσει σε ανάπτυξη και κοινωνική δικαιοσύνη και ευμάρεια» υπογράμμισε και τόνισε:

«Είναι σαφές ότι η ελληνική Βουλή ψήφισε μέτρα. Αυτό αντικατοπτρίζει την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε ο ελληνικός λαός.. Είναι έτοιμοι να αναλάβουν τις ευθύνες του για να παραμείνουν στην ευρωζώνη, ανέλαβαν τις ευθύνες τους κι εμείς πρέπει να τηρήσουμε τις δικές μας δεσμεύσεις».

Όπως επεσήμανε είναι αισιόδοξος ότι θα προσεγγίσουν τη συμφωνία σήμερα, ενώ υπογράμμισε ότι έχει μιλήσει με όλα τα μέρη και όλα είναι πρόθυμα για να υπάρξει συμφωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα